TIMISOARA. 70 de companii si peste 2500 de joburi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.10.2016 05:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Angajatori de TOP Timişoara va avea loc in aceasta toamna, pe 21-22 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri. Evenimentul reuneste 70 de companii si peste 2500 de joburi. Editia aceasta se remarca printr-o diversitate a oportunitatilor de cariera. Angajatori de TOP Timişoara contine 14 sesiuni SkillShop-uri, pe teme de dezvoltare profesionala si personala si 14 sesiuni TechTalks dedicate pasionatilor de tehnologie.

In ce domenii vor sa se angajeze cei care sunt in cautarea unui job?

In contextul in care numarul studentilor a scazut aproape la jumatate fata de anul 2008, pentru companii devine o necesitate construirea unui brand puternic de angajator pentru a se asigura ca vor atrage candidatii de care organizatia are nevoie. Anual, studiul “Cei mai doriti angajatori” le ofera companiilor informatii cu privire la publicul tinta si comportamentul acestora pentru adaptarea strategiei de employer branding. De exemplu, rezultatele studiului din acest an indica domeniile in care isi doresc sa lucreze candidatii din Timişoara: industria IT (45%), urmata de Consultanta (16%), HR&Training (16%), Automotive (15%), Manufacturing (14%), şi Marketing&Advertising (12%) sunt cateva dintre cele care se afla in topul preferintelor. Cele 70 de companii care participa la Angajatori de TOP Timişoara au oportunitaţi de cariera in domenii de activitate diverse, de la IT&C, Inginerie, Automotive, Servicii şi BPO, Retail, FMCG, Servicii de recrutare, Logistica, Audit şi Consultanţa, Financiar-Bancar, Construcţii etc.

2500 de oportunitaţi de cariera. 44% dintre joburi sunt pentru candidaţi nivel middle şi senior

Oportunitatile de cariera deschise de companii sunt atat poziţii adresate profesionistilor - 15% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani experienta, 29% sunt pozitii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienta, in timp ce 40% sunt joburi pentru candidatii entry-level, iar 16% sunt pozitii in cadrul programelor de internship. In plus, editia aceasta, companiile au si oportunitati de cariera part-time. Din statisticile noastre, 32% dintre angajatori vor avea astfel de pozitii deschise. Cateva exemple de oportunitati de cariera deschise in cadrul evenimentului Angajatori de TOP sunt: Technical Engineer, Senior .NET Developer, Jr. Specialist Achiziţii, Sef Departament Vanzari, Health and Safety Specialist (Tires division), Accountant, Customer Care Retention, Cloud Security Architect.

Orasele pentru care companiile recruteaza.

Majoritarea companiilor, 95% dintre companiile care participa la Angajatori de TOP, pe 21-22 octombrie, au pozitii deschise in Timişoara. Printre cele 70 de companii sunt si angajatori care au planuri de relocare, majoritatea in orasele din vecinatatea Timisoarei, in oraşe precum Arad (22%), Deva (19%), Reşita (14%), Cluj-Napoca (11%), Ploieşti (14%), dar şi in oraşe precum Piatra-Neamţ (5%), Sibiu (5%), Braşov (8%), Iaşi (5%) Ploiesti (7%), Alba-Iulia (3%), Lugoj (3%).

28 de workshopuri si conferinte. Peste 30 de manageri si specialisti vor impartasi din cunostintele lor
Angajatori de TOP le ofera vizitatorilor oportunitatea sa participe la o serie de workshopuri si conferinte. Toamna aceasta am pregatit peste 14 SkillShop-uri utile pentru dezvoltarea personala si profesionala a vizitatorilor, din domenii precum: inginerie, economic, BPO, logistica, retail sau vanzari.
Accesul la eveniment este gratuit in baza inscrierii pe www.hipo.ro si va fi permis vineri, 21 octombrie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 22 octombrie,  in intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.