Timisoara a depasit planul la furat capace de canal

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.12.2011 12:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - În luna noiembrie şi în prima jumătate a lunii decembrie, Aquatim a fost din nou victima hoţilor de fier, care au furat 60 de capace de canal şi 16 receptori pluviali de pe mai multe străzi din Timişoara.De data aceasta, prejudiciul este de aproximativ 25.000 de lei. 

De la începutul anului şi până în prezent, la dispeceratul Aquatim au fost înregistrate 335 de sesizări ale cetăţenilor cu privire la dispariţia capacelor de canal şi a receptorilor pluviali.
Lipsa acestora este o problemă gravă, întrucât pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale.
Anual, Aquatim se confruntă cu dispariţia a peste 200 capace de pe căminele de apă şi canal, şi a unui număr dublu de grătare de receptori a apelor pluviale. Se înlocuieşte zilnic o medie de 5 capace şi grătare atât la sesizarea cetăţenilor cât şi din informaţiile operatorilor noştri de pe teren.
Prejudiciile aduse societăţii Aquatim datorită acestor furturi sunt de peste 80 000 de lei anual.
Ca măsuri preventive, s-a procedat la sudarea capacelor din zonele vizate de hoţi, însă se pare că această măsură nu este eficientă deoarece capacele continuă să dispară.
Străzile de pe care dispar cu predilecţie capacele sunt situate în zonele unde există centre de colectare. Deşi au fost depuse sesizări şi plângeri penale la poliţie, atât pentru identificarea şi pedepsirea infractorilor, cât şi pentru constrângerea centrelor de colectare să colaboreze în vederea stopării acestui fenomen, numărul furturilor nu a scăzut, ba chiar a crescut cu circa 15-20% faţă de anul trecut.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.