Timisoara are Consiliu Consultativ al Minoritatilor. Dar fara ... rromanes

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.10.2013 12:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In data de 1 octombrie 2013, a avut loc, la sediul Primariei Municipiului Timişoara, şedinţa de constituire a Consiliului Consultativ al Minoritaţilor.
Au dat curs invitaţiei Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Uniunea Ucrainienilor, Uniunea Bulgara, Uniunea Sarbilor din Romania, Cehia/Consulatul Cehiei
Comunitatea italiana/Confindustria Romania Timiş, Comunitatea evreilor.
Noua structura va funcţiona pe baza unui regulament de funcţionare, in cadrul acestuia urmand a fi stabilite zonele de interes, de competenţa, structura organizatorica, modul de conducere şi funcţionare, precum şi toate celelalte detalii cu caracter administrativ, aspecte care vor fi analizate/dezbatute in cadrul urmatoarei intalniri.
In decurs de 10 zile, pana la urmatoarea intalnire, toţi reprezentanţii participanţi au fost invitaţi sa prezinte in scris cate o informare oficiala care sa conţina o scurta prezentare a principalelor problematici cu care se confrunta minoritatea pe care o reprezinta.
Subiectele vor fi centralizate, urmand a se realiza de comun acord o prioritizare a acestora, precum şi analizarea  tuturor aspectelor.
Toţi participanţii reprezentand comunitaţile minoritaţilor din Timişoara au aderat la aceasta structura... fara ezitare şi fara vreo obiecţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.