TIMISOARA. BANAT. ROMANIA. 2017. AMENDAT cu 900 lei pentru ca a postat poze cu MASINILE POLITIEI PARCATE ILEGAL!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.04.2017 14:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Fostul revoluţionar Corneliu N. Vaida a preluat o fotografie postata de Facebook de o mama suparata, care nu a avut loc sa treaca cu un carucior de copii pe trotuar din cauza maşinilor parcate ilegal de poliţiştii locali.
Evident, pe langa imagine, Corneliu N. Vaida şi-a manifestat şi dreptul la libera exprimare, care este prevazut şi in Constituţia Romaniei.
Asta daca nu cumva a fost suspendat prin vreun ordin de ministru sau vreo ordonanţa de urgenţa marca PSD sau dispoziţie a primarului PNL de Timişoara....
Poliţia Locala l-a convocat la sediu, pentru ”clarificari”...  
Şi i-a inmanat un proces verbal prin care a fost informat ca este sancţionat cu o amenda de... 900 lei!

Corneliu N. Vaida:

”Dura lex, sed lex! ;)
Organul PLT: "pentru folosirea de cuvinte jignitoare ...bla ... bla ... bla ... "nesimtiti" şi "godaci" se aplica amenda de la 200 la 1.000 lei, respectiv 900 de lei”....

MULŢUMIŢI-I PSD-ului. Chiar s-a SUSPENDAT

DREPTUL la LIBERA EXPRIMARE!!!...

Drept la replica 19.04.2017

Atenţie, postarea de cuvinte şi expresii jignitoare pe reţeaua de socializare Facebook se sancţioneaza conform Legii 61/1991 republicata

Direcţia Poliţia Locala Timişoara face cunoscut faptul ca, potrivit unei decizii a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarata spaţiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionata cu amenda in conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicata, aspect valabil pentru orice persoana care se simte lezata de apelativele postate pe reţeaua de socializare. In ceea ce il priveşte pe dl Vaida Corneliu Nicolae, acesta a fost invitat la sediul Poliţiei Locale Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţa faptul ca, in mod repetat, prin postarile dumnealui pe reţeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care il administreaza, a adus jigniri la adresa poliţiştilor locali de natura sa lezeze demnitatea acestora şi a instituţiei din care fac parte, facandu-i ”adunatura de nesimţiţi”, ”godaci inutili”, ”boacteri daltonişti, nu doar nesimţiţi şi incompetenţi”, ”boacterii retardaţi de la Disciplina in construcţii”. Cel in cauza a fost invitat pentru a i se aduce la cunoştinţa faptul ca expresiile postate in datele de 13 şi 14.04.2017 reprezinta jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicata, cu amenzi intre 200 şi 1000 lei, in niciun caz pentru faptul ca a sesizat o parcare neregulamentara in faţa sediului Poliţiei Locale, aşa cum s-a insinuat cu rea-credinţa. De altfel, ca urmare a acestei semnalari s-a luat masura imediata de eliberare a spaţiului astfel incat cetaţenii sa poata trece. Subliniem faptul ca intotdeauna Poliţia Locala Timişoara a fost deschisa la sesizarile cetaţenilor fiind luate masurile legale ori de cate ori acestea au fost reale. Semnalarea unui fapt nu este necesar sa fie insoţita de jigniri adresate unei intregi instituţii, cu peste 300 de angajaţi, care muncesc permanent pentru asigurarea ordinii şi liniştii pe raza municipiului, a unei instituţii care şi-a depaşit an de an indicatorii de performanţa şi nu a facut niciodata rabat de la a lua masuri inclusiv impotriva poliţiştilor locali care au avut abateri disciplinare. In urma prezentarii la sediul Poliţiei Locale, astazi dl Corneliu N. Vaida a fost sancţionat pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare la datele de 13 şi 14.04.2017 la adresa poliţiştilor locali prin intermediul reţelei de socializare Facebook, sancţiunea fiind de 900 lei.

Menţionam, de asemenea, faptul ca masurile s-au luat gradual, fiind vorba despre o instituţie publica se analizeaza posibilitatea incadrarii tuturor acestor injurii şi expresii jignitoare de natura sa lezeze demnitatea şi onoarea poliţiştilor locali şi a instituţiei din care fac parte la fapta de ultraj.

In ceea ce priveşte eroarea din formularul de invitaţie, care a fost unul mai vechi dinainte de ultima republicare a Legii 61/1991, cazul va fi analizat şi se vor lua masuri conform regulamentului intern.

                                                                                                                                               Poliţia Locala Timişoara

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.