TIMISOARA: Candidatii la functia de primar, fata in fata cu tinerii. La o cafea...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.05.2016 11:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

”Tinerii intreaba” se numeşte dezbaterea care in care candidaţii la funcţia de primar al Timisoarei vor sta faţa in faţa cu tinerii.
Dezbaterea face parte din programul CHECK-OUTimişoara - Capitala Tineretului din Romania, in organizarea Asociaţiei Regionale de Dezbateri, Oratorie şi Retorica Banat.

Dezbaterea are loc in data de 17 mai 2016, orele 19:30 in Sala Adam Muller Guttenbrunn (Str. Gheorghe Lazar, nr. 10-12).
Proiectul, organizat de ARDOR Banat, presupune o dezbatere intre candidatii la funcţia de primar al Municipiului Timisoara si tinerii din Timisoara, care doresc sa obtina mai multe informatii despre planurile de actiune viitoare destinate tinerilor.
Proiectul are ca scop incurajarea tinerilor sa participe activ la luarea deciziilor care ii privesc in mod direct.
Invitati la aceasta conferinta sunt toti candidatii la functia de primar al orasului Timisoara, organizatiile non-guvernamentale de si pentru tineret, precum si tinerii timişoreni.
Fiind o initiativa pornita de la tineri, pentru tineri si cu tinerii, dezbaterea va avea un caracter nonformal desfaşurandu-se sub forma unei cafenele publice.
Intrebarile pe care le vom adresa candidaţilor la funcţia de primar sunt, legate de urmatoarele teme de discuţie: 1. Petrecerea timpului liber 2. Revitalizare culturala şi evenimente 3. Participarea tinerilor 4. Finanţarea educaţiei preuniversitare 5. Locuri de munca pentru tineri 6. Tineri defavorizaţi.
Cafeneaua este o metoda de dialog activ, schimb de informatii si gasire de solutii creative de actiune. Participantii la cafenea sunt asezati la mese de cate 4-5 persoane, la fiecare masa dezbatandu-se una din problematicile propuse.
Subiectele de discutie de la fiecare masa raman aceleasi pe toata durata cafenelei.
La fiecare masa exista un facilitator.
Dupa o prima runda de 20 de minute, participantii şi candidaţii se muta la alte mese, unde vor dezbate subiectele meselor respective, in timp ce facilitatorii raman la mesele initiale pe toata durata cafenelei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.