Timisoara canta, Lugojul pedaleaza. Si se sting luminile la Ora Pamantului...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2014 17:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Municipiul Timisoara, „Capitala Earth Hour Romania” in anul 2013, sarbatoreste sambata, 29 martie 2014, intre orele 20.30-21.30,  Ora Pamantului,  alaturi de cetateni, organizatii si institutii din peste 7.000 de orase de pe intreg globul.
Pentru a marca „Ora Pamantului 2014”, municipalitatea timisoreana impreuna cu Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara organizeaza  pe Strada Marasesti, cu incepere de la orele 20.30, un spectacol de music hall si coveruri sustinut de studentii Facultatii de Muzica din Timisoara.
Pentru a marca acest eveniment, intre orele 20.30-21.30 va fi stins iluminatul public si arhitectural in Piata Victoriei, la Catedrala Mitropolitana si in Parcul Central.

Lugojul stinge luminile si pedaleaza de Ora Pamantului

Lugojenii sunt asteptati sa stinga luminile si sa se alature manifestarilor prilejuite de evenimentul mondial Earth Hour – Ora Pamantului.
Sambata, 29 martie, intre orele 20.30-21.30, iluminatul public si cel arhitectural vor fi oprite in municipiul Lugoj.
Evenimentele care marcheaza Ora Pamantului vor avea loc in amfiteatrul exterior al Universitatii Europene Dragan.
In primele minute dupa oprirea curentului, copiii prezenti vor fi invitati sa scrie cu betisoare fosforescente "60+", simbolul campaniei Earth Hour, si "Lugoj".
Apoi vor intra in scena elevii si profesorii Scolii de Arte care vor prezenta un program artistic la lumina facliilor. Doar corul scolii are in componenta 40 de elevi si profesori.
Lugojenii iubitori de pedalare sunt asteptati mai devreme, de la ora 20, la Casa de Cultura a Sindicatelor pentru o tura pe traseul Primarie-Universitate- Timisoarei-1 Decembrie.
Evenimentul se va incheia cu premierea celei mai originale surse de lumina pe care un lugojean o aduce cu el.
Acesta se va alege cu un set performant de lumini pentru bicicleta. La ora 21:30 iluminatul public se reia in tot orasul.

Scopul actiunii este acela de a  trage un semnal de alarma privind amplitudinea actuala a efectelor incalzirii globale, de a sublinia  necesitatea efortului concertat  pentru reducerea poluarii planetei, evenimentul fiind si un mijloc de promovare a solutiilor „verzi”, de combatere a schimbarilor climatice, de transmitere  catre cetatenii Timisoarei a unui mesaj ecologic si de constientizare a societatilor comerciale, institutiilor si cetatenilor - asupra adoptarii unei conduite ecologice  in scopul gospodaririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile si epuizabile.
Mesajul „Earth Hour” („Ora Pamantului”) este atat unul simbolic, de incurajare a simplului gest de a stinge lumina, in efortul global de a opri schimbarea climei pe planeta, cat si unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atat la nivelul fiecarei familii, cat si la nivelul companiilor si institutiilor.
Earth Hour este un eveniment international, organizat in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an.
Prima Ora a Pamantului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraş din Australia, la 21 martie 2007.
Prin Ora Pamantului 2007 se estimeaza ca electricitatea consumata in Sydney a scazut pana la 10,2% in acea ora şi ca au participat 2,2 milioane de oameni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.