Timisoara, capitala electrocardiogramelor...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.05.2013 20:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Disciplina Cardiologie I a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, împreună cu Societatea Internaţională de Holter şi Electrocardiologie Noninvazivă (ISHNE) şi Societatea Română de Cardiologie, organizează al 15-lea Congres Internaţional de Holter şi Electrocardiologie Neinvazivă.
Lucrările se vor desfăşura în amfiteatrele Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara în perioada 30 mai – 1 iunie 2013.
Vor fi prezente şi vor conferenţia personalităţi marcante ale lumii medicale internaţionale din SUA, Rusia, Japonia, Brazilia, Israel, India, Ungaria, Polonia, Germania, Serbia, Franţa, Grecia, Slovacia, Italia, Elveţia, Moldova şi, evident, din România.
Congresul va include un curs de electrocardiologie neinvazivă şi Holter susţinut de aceiaşi profesionişti recunoscuţi şi se va adresa unui larg public medical, de la cardiologi, internişti, neurologi, diabetologi, până la medici de urgenţă, medici de familie, rezidenţi.
Cursul este acreditat de Colegiul Medicilor din România.
Descoperită cu mai bine de 100 de ani în urmă, electrocardiograma rămâne încă „cel mai bun prieten” al cardiologului, progresele în domeniu permiţând aducerea ei la cote înalte de sensibilitate a acesteia, cu incontestabilă valoare diagnostică şi prognostică în bolile cardiovasculare.
Ca metodă neivazivă, repetabilă, fără riscuri şi aflată într-un proces continuu de tehnologizare, justifică necesitatea actualizării permanente a cunoştinţelor.

Un monitor Holter este un dispozitiv care inregistreaza in mod continuu ritmul inimii in timpul activitatilor de zi cu zi, de obicei pe o perioada de 24 ore. Mai este numit si "electrocardiograma ambulatorie", fiind identica cu cea clasica, cu singura deosebire ca aparatura nu este fixa ca in cabinetul de cardiologie, ci este mobila.
Monitorul Holter inregistreaza ritmul inimii prin intermediul unor electrozi plasati pe piept. Electrozii sunt senzori mici cu folie adeziva conectati prin fire de un monitor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.