Timisoara: Ce se intampla pe 19 decembrie 1989?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.12.2012 19:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

19 decembrie. România.

Au loc manifestaţii de protest şi greve ale muncitorimii timişorene la întreprinderile „6 Martie”, „Azur”, „Elba”, „Solventul”. Este momentul în care muncitorii strigă: Armata e cu noi!


Bruxelles. Are loc întîlnirea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre ale Comunităţii Economice Europene care dau publicităţii următoarea declaraţie: Miniştrii Afacerilor Externe ai celor 12 au luat cunoştinţă, cu emoţie şi consternare, despre informaţiile referitoare la represiunea brutală şi violentă făcută de autorităţile române asupra manifestaţiilor populare. Condamnăm cu cea mai mare fermitatea atitudinea unui regim, care, întorcând spatele la toate angajamentele la care a subscris în materie de drepturi ale omului în cadrul C.S.C.E., nu ştie decât să reprime prin forţă aspiraţiile legitime ale poporului român la libertate. Comunitatea şi-a manifestat deja, în diferite moduri, mai ales prin suspendarea negocierilor unui acord de colaborare economică, dezaprobarea faţă de regimul care se află în România. Comunitatea îşi rezervă dreptul să ia măsurile corespunzătoare, în funcţie de evoluţia situaţiei din această ţară.


R.D.G. Cancelarul german Helmut Khol participă la un uriaş miting în oraşul Dresda, unde este aclamat ca un erou al unirii celor două state germane.
(Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989/Supliment al revistei „Caietele Revoluţiei“)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.