Timisoara: Ce-a mai inaugurat primarul Nicolae Robu?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.10.2015 15:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Lucrarile de modernizare si extindere Unitate de Primire Urgente la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara (Clinicile Noi) au fost castigate in urma unei licitatii publice de SC Alex-Dia Construct SRL.
Valoarea totala a contractului este de 2.965.505,15 lei fara TVA.
Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis cu data de 16.02.2015, durata de executie fiind de 11 luni.

In imobilul din str. Gh. Dima nr. 5, apartinand Municipiului Timisoara, functioneaza sectiile principale din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara.
La parterul cladirii principale a spitalului functioneaza Unitatea de Primire Urgente, care prezinta mai multe disfunctionalitati, cum ar fi, spre exemplu, faptul ca accesul principal al spitalului coincide cu sala de asteptare si spatiul de primire/triaj al pacientilor, spatii dezvoltate lateral fata de intrarea principala, fara a exista o comunicare fireasca intre acestea.
Pentru realizarea obiectivului s-a propus dezvoltarea unui corp de cladire parter in curtea actuala, precum si amenajarea si reconfigurarea spatiilor existente, iar alimentarea pentru instalatiile necesare sa se realizeze de la racordul existent al intregii cladiri.
Prin interventia propusa se doreste realizarea unui compartiment UPU conform normelor sanitare in vigoare, rezolvandu-se astfel disfunctionalitati, prin separarea accesului spitalului de spatiul de primire/triaj al UPU si realizarea unei comunicari uscate cu Sectia de Radiologie.
Capacitatea Unitatii de Primire va fi de 14 paturi.
In cazul unor situatii speciale, unitatea poate fi suplimentata cu 8 paturi.
Regimul de inaltime propus este o constructie parter cu structura de rezistenta din cadre metalice cu inchideri tip sandwich.
Suprafata corpului existent reconfigurat si demolat este de 175 mp, suprafata UPU propusa (existenta si extindere) este de 586 mp, suprafata nou construita fiind de 453 mp.
Investitia se va realiza sub operarea sectiei UPU, a carei activitate nu poate fi intrerupta.

Relocarea provizorie a sectiei este practic imposibila, ceea ce genereaza o abordare atenta a subiectului.
Astfel, s-a propus ca interventia asupra obiectivului sa se realizeze in 2 etape: Faza I - Realizarea partiala a constructiei nou propuse, inclusiv finisarea si amenajarea spatiilor in vederea relocarii si desfasurarii fara intrerupere a activitatii sectiei UPU; Faza II – demolarea actualului spatiu in care functioneaza UPU, reconstruirea si alipirea de corpul de cladire construit in faza I, realizandu-se astfel separarea sectiei UPU si legatura directa cu Sectia de Radiologie, accesul apartinatorilor in spital urmand sa se faca separat.

La finalizarea celor doua etape ale constructiei va rezulta un corp de cladire modern, conform standardelor europene, destinat in exclusivitate activitatii de primiri urgente.

Alex-Dia Construct SRL Timişoara este controlata de omul de afaceri Alexandru Agoston.
Care, printre altele, in 2012, Alexandru Agoston a fost reţinut de catre procurorii DIICOT Mehedinţi in dosarul despre un grup infractional organizat ce a avut drept scop obtinerea de foloase financiare injuste, prin savarsirea de inselaciune si evaziune fiscala.
Alex-Dia Construct SRL Timisoara, conform informaţiilor DIICOT, ar fi facut plaţi de peste 4.478.000 lei in baza unor facturi fictive, prejudiciul estimat fiind de 400.000 euro.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.