Timisoara, cea mai tare din Romania la apa (rece) si canalizare...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.11.2015 19:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Pentru a treia oara consecutiv, Aquatim a obţinut locul I pe ţara, in Topul Naţional al Firmelor, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Romaniei.
Firma timişeana de apa şi canalizare a fost premiata la Bucureşti, pentru rezultatele financiare realizate in domeniul specific de activitate - industrie, captarea, tratarea şi distribuţia apei, la categoria intreprinderi mari.

Topul naţional al firmelor se face exclusiv pe baza indicatorilor financiari, prin interclasarea topurilor judeţene, realizate de Camerele de Comerţ.
Performanţa obţinuta de Aquatim, al treilea an la rand, denota eficienţa economica a societaţii.
Compania este unul din investitorii majori din judeţul Timiş, in condiţiile in care preţul apei este printre cele mai mici din ţara.

In ultimii 15 ani, compania a atras finanţari externe pentru realizarea unor investiţii de peste 50 milioane de euro in Timişoara, in prezent fiind in curs de finalizare un program de 120 milioane de euro de modernizare a infrastructurii de apa şi canalizare in judeţ, din fonduri europene.
Pentru perioada 2014-2020, Aquatim lucreaza la un nou program investiţional, cu componenta nerambursabila, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare al UE, in valoare de peste 150 de milioane de euro, fonduri directionate catre localitatile mici si mijlocii din judeţ.

Stabilitatea economica a societatii Aquatim este, de asemenea, apreciata şi de catre instituţiile de finanţare internaţionale.
Aquatim a fost prima companie de utilitati publice din tara care a contractat, in anul 2007, un imprumut fara garantii de la Banca Europeana pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, in prezent aflandu-se la al treilea contract BERD de imprumut, pentru co-finanţarea investiţiilor de anvergura in regiune.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.