Timisoara, cel mai performant oras al Vestului la serviciile de utilitati publice

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.06.2015 11:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara este cel mai performant municipiu reşedinţa de judeţ din Vestul Romaniei, arata datele oficiale privind managementul serviciilor de utilitaţi publice (alimentarea cu apa şi canalizare, salubrizare, termoficare, iluminat public şi transport public) analizate de catre Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Municipiul Timişoara, spre deosebire de alte oraşe din regiunea Vest, inregistreaza cea mai mare acoperire cu serviciul de alimentare cu apa şi canalizare, cea mai mare pondere a colectarii separate a deşeurilor, precum şi cel mai mic tarif al colectarii deşeurilor la populaţie, cea mai redusa pondere a pierderilor de energie termica in sistem.
Totodata, Municipiului Timişoara inregistreaza şi o mare pondere a veniturilor proprii in veniturile totale.
Datele prelucrate de IPP, care se refera la anul 2013, au fost comunicate de primariile reşedinţa de judeţ in baza unei solicitari de informaţii de interes public şi completate de alte surse oficiale centrale accesate de specialiştii Institutului.

Clasamentul complet al performanţei municipiilor din regiunea de dezvoltare Vest (la nivelul anului 2013): 1.Timişoara, 2. Arad, 3. Reşiţa, 3. Deva.

IPP considera ca implicarea cetaţenilor in urmarirea motivelor care explica creşterile de preţuri in livrarea serviciilor publice şi dobandirea de cunoştinţe minimale pentru a evalua corespunzator creşterile de calitate/regresul in furnizarea acestor servicii, constituie condiţii determinante pentru atingerea unui standard de viaţa optim, in plan local.

IPP analizeaza performanţa municipiilor din fiecare regiune de dezvoltare urmand sa informeze autoritaţile şi cetaţenii din aceste zone pentru ca la final (aprox. luna august a.c., marcand 3 ani de la fostele alegeri locale) sa dea publicitaţii un clasament naţional.

Cetaţenii pot contribui in acest demers de promovare a rezultatelor managementului asupra serviciilor publice locale şi pot trimite, identificandu-se cu adresa de email personala/cu profilul facebook, o scurta descriere a situaţiei intalnite in comunitate, direct pe pagina web a Harţii interactive a serviciilor publice municipale.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.