Timisoara: Creativa, Implicata, Conectata, Responsabila si Deschisa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.10.2014 18:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria municipiului Timisoara si Institutul Intercultural Timisoara, impreuna cu Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura si Asociatia pentru Tranzitia Urbana, vor lansa in consultare publica Strategia culturala a municipiului Timisoara pentru perioada 2014-2024.
Evenimentul va avea loc marti 7 octombrie, intre orele 13:00-14:30, la Sala de Consiliu a Primariei Timisoara, Bulevardul C.D. Loga, nr. 1 si reprezinta evenimentul final in cadrul contractului de realizare a Strategiei.

Strategia culturala a municipiului Timisoara 2014-2024 reprezinta un document de politica publica care va fundamenta si va orienta directiile de dezvoltare ale sectorului cultural din Timisoara pe parcursul urmatorilor 10 ani.
Documentul a fost formulat in cadrul unui proces vast de consultare si planificare participativa, ghidat de o viziune transversala asupra culturii si de o abordare sustenabila, plecand de la potentialul, nevoile si capacitatea operatorilor culturali din Timisoara.
Cultura este abordata in strategie ca forma de expresie artistica, dar si ca important factor de crestere al capitalului social, economic si democratic al Timisoarei.

Miza strategiei culturale a municipiului Timisoara o reprezinta dezvoltarea pe termen lung a orasului prin cultura, cu accent pe dinamica locala, in cooperare cu alte orase din tara, din regiune si din strainatate. Strategia s-a construit in jurul a 5 axe prioritare: Timisoara Creativa, Timisoara Implicata, Timisoara Conectata, Timisoara Responsabila si Timisoara Deschisa, ca axa transversala dedicata bunei guvernari in domeniul culturii.
Obiectivele generale si masurile propuse urmaresc aceasta structura, fiind insotite de o previziune in timp a implementarii, de instrumente si indicatori de evaluare, precum si de cadrul de responsabilitati si roluri ale Primariei municipiului Timisoara, alaturi de alte organizatii si institutii publice.
 
Cu ocazia evenimentului de lansare, Strategia culturala a municipiului Timisoara 2014-2024 va intra in consultare publica, conform Legii nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparenta decizionala in administratia publica si va disponibila pe site-ul Primariei municipiului Timisoara, alaturi de indicatii privind contributiile pe care toti cei interesati le pot trimite in termen de 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.