Timisoara, depasita la vitalitate culturala de Cluj, Sibiu si Sfantu Gheorghe!....

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.03.2015 19:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Exista la nivelul teritoriului national o infrastructura culturala diversificata (muzee, sali de spectacole, biblioteci, camine culturale, case de cultura), cele mai multe localuri fiind in domeniul public al statului sau al colectivitatilor locale, se spune in proiectul Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei (SDTR).
Autoritaţile care au in patrimoniu case de cultura, camine culturale, colectii artistice şi muzee fac fata cu greutate cheltuielilor de intretinere a imobilelor. Absenta politicilor publice de educare si culturalizare a populatiei din mediul rural a condus la aparitia disparitatilor rural-urbane in domeniul cultural, care a condus treptat la degradarea localurilor infrastructurilor culturale.

Din punct de vedere al indicelui vitalitatii culturale locale, se subliniaza in SDTR, la nivel national, primul loc il ocupa municipiul Cluj-Napoca, cu un indice de vitalitate culturala de 1,09, urmat de Sibiu - 0,88, Sfantu Gheorghe - 0,86, Timisoara - 0,84, Alba Iulia - 0,57, Iasi - 0,56, Bistrita - 0,52.
Orasele mari (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Constanţa, Sibiu) intrunesc condiţiile cele mai avantajoase pentru dezvoltarea produselor culturale, se concluzioneaza in SDTR.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.