Timisoara: DONEAZA si TU pentru COPIII SUFERINZI de DISTROFIE MUSCULARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.12.2015 16:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Fundatia “Laurentiu Ciucur”, in colaborare cu Televiziunea Europa Nova Timisoara, Cons Electrificare Instal Timisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, organizeaza cea de-a XXII-a editie a TELEMARATONULUI SPERANTEI, o  manifestare umanitara de traditie in zona Banatului, ce urmareste strangerea de fonduri materiale si banesti, in sprijinul copiilor si tinerilor suferinzi de distrofie musculara si neuromusculara progresiva.
Aceasta editie a Telemaratonului Sperantei se va organiza sambata, 5 decembrie 2015.
Un eveniment important, care vine in sprijinul actiunii, este spectacolul caritabil "Cantec, speranta si omenie", ce va avea loc la Sala Capitol din Timisoara,  de la ora 18.
Spectacolul este organizat de Televiziunea Europa Nova si sustinut de nume de referinta din folclorul banatean, renumitele ansambluri artistice si alte multe surprize.
Programul telemaratonului va fi transmis de Televiziunea Europa Nova, incepand cu ora 16.

De asemenea, ca de fiecare data vor participa artisti de vaza printre care: FA Duet, vioara – Francesca Moldovan, violoncel – Anca Lazarescu (Filarmonica Banatul), Traian Barbu, Lucian Dragan, Dumitru Teleaga, Oana si Raluca Stanca, Vasile Conea, Carmen Popovici Dumbrava, Ana Munteanu, Maria Milu Sorescu, Mirabela Deia, Grosu Remus, Florin Pistrila, Giorgiana Vita, Carmen Biruescu, Adriana Curtu Voaidos, Doloresc Dognea, Ionut Andries, Dana Radneantu, Andrada Paul, Paula Menga, Angi Antal, Ramona Iliesi Dragan, Dana Gruescu, Marian Bornut Popescu, Ansamblul "Ghiocelul" din Giroc, Ansamblul "Iedera" din Otelul Rosu, Ansamblul "Pusta Banatului" din Timisoara.
Vor fi prezentate filme sociale si invitati speciali.
Organizatorii vor oferi si alte surprize placute pe parcursul telemaratonului.
Cei care doresc sa participe la acest eveniment, sunt invitati la Sala Capitol  din Timisoara sambata, intre orele 18.00 - 24.00.

Telemaratonul Sperantei ofera oricarei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a fi alaturi de copiii si tinerii suferinzi de distrofie musculara si neuromusculara progresiva, prin contributii materiale si banesti, dupa posibilitatea si bunavointa fiecaruia.
Pentru Timisoara si localitatile limitrofe, se pot face donatii direct la Casa Tineretului - Str. Aries nr. 19 (incepand de sambata 5 Decembrie, de la ora 14.00), la Sala Capitol din Timisoara (in cadrul spectacolului).
Abonatii Telekom pot dona 3 Euro, direct la telefonul 0900 900 463 (linia este deschisa pana in data de 31.12.2015) sau contactand organizatorii la unul din telefoanele 0256 – 483.144, 0769 – 060.802, 0744 – 639.650, cand o echipa a organizatorilor se va deplasa la donator pentru ridicarea  donatiei.
Se pot face donatii prin conturile Fundatiei “Laurentiu Ciucur”: RO66BRDE360SV60537093600 deschis la BRD Timisoara, RO61CECETM4543RON0587284deschis la CEC  Bank Agentia 10 Timisoara.

Alte informatii despre Telemaraton si modalitati de donatii se pot obtine si pe site-ul www.telemaraton.ro.

Fondurile sunt destinate pentru a oferi ajutoare materiale si banesti cu ocazia sfintelor sarbatori de la sfarsitul acestui an si cele de anul viitor beneficiarilor, pentru organizarea Tabarei de Distrofie Musculara 2016, pentru consolidarea fondului special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii si tinerii suferinzi, familii ajunse in situatii social-economice deosebit de dificile.
Totdata, se aloca fonduri pentru achizitionarea de medicamente si proteze pentru copiii si tinerii suferinzi, pentru informarea opiniei publice asupra gravelor probleme cu care se confrunta suferinzii de boli musculare si neuromusculare, pentru comunicarea, contactul si schimbul de informatii in domeniu menite sa evite pasivitatea actului medical, greselile terapeutice si atitudinea fatalista in fata distrofiei.
Şi nu in ultima instanţa pentru sensibilizarea comunitaţii medicale cu privire la atitudinea fata de copilul cu boli neuromusculare, prin cunoastere si acceptare a particularitatilor pe care le presupune o astfel de categorie de copii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.