Timisoara, dupa Bansko, Saranda si Ohrid?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.09.2014 13:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Chiar daca Timişoara nu prea beneficiaza de fonduri guvernamentale pentru investiţii in infrastructura şi in modernizare, oraşul de pe Bega pare a fi o destinaţie tot mai cautata de turiştii de dincolo de graniţele Romaniei.
In luna septembrie, Timişoara chiar a fost nominalizata intr-un top al destinatiilor accesibile de lux pentru toamna anului 2014, in Huffington Post, precum şi intr-un un top al destinatiilor preferate din Romania pentru CityBreak pe baza statisticilor de rezervare online, pe Yahoo News.

Publicatia Huffington Post considera ca Timisoara se inscrie intr-un top de 10 destinatii de lux accesibile pentru toamna 2014 in Europa, alaturi de orase ca Zaragoza, Murcia sau Braga, dar dupa oraşe ca Bansko (Bulgaria), Saranda (Albania) şi Ohrid (Macedonia).
“Capitala Vestului Romaniei este cunoscuta pentru cultura si arta. Unul dintre orasele cu cele mai pronuntate accente multiculturale ale regiunii, Timisoara este aproape de granita cu Serbia si Ungaria si se mandreste cu o arhitectura din perioada austriaca, aducand orasului un sentiment de unicitate.” - spune Huffington Post.

Ten Affordable Luxury Destinations for Autumn
Looking for an affordable yet luxurious hotel stay in Europe this autumn? Based on the prices of four and five star hotels, these 10 destinations offer excellent value for money and won't break the bank. Ranging from the mountains of Andorra to the shores of the Albanian Riviera, these hidden gems are slightly off the beaten track and perfect for an autumn getaway.
1) Bansko, Bulgaria
2) Saranda, Albania
3) Ohrid, Macedonia
4) Plovdiv, Bulgaria
5) Murcia, Spain
6) Braga, Portugal
7) Timişoara, Romania
Regarded as the capital of Western Romania, Timisoara is known for its culture and the arts. One of the region's most multicultural cities, Timisoara is close to country borders with both Serbia and Hungary and boasts surviving architecture from the Austrian Empire, giving the city a unique feel.
8) Zaragoza, Spain
9) Les Escaldes, Andorra
10) Pilsen/Plzen, Cehia

Yahoo News a realizat un top al destinatiilor preferate din Romania pentru CityBreak pe baza statisticilor de rezervare online, Timisoara clasandu-se pe locul 2, dupa Sighisoara si inaintea altor destinatii turistice clasice ale Romaniei.
CityBreak-ul reprezinta un fel de sejur intr-un oraş unde turistul se poate relaxa, poate avea linişte şi multa buna dispozitie pentru cateva zile. Un city break nu dureaza de obicei mai mult de 3-4 zile.
Cei mai mulţi dintre turiştii romani aleg sa mearga intr-un citybreak toamna şi primavara, cand tarifele la cazare sunt mai bune decat in plin sezon şi includ servicii suplimentare precum demi-pensiune şi acces la spa.

Yahoo! News prezinta o lista a celor mai cautate cinci oraşe pentru un city break in Romania, realizata pe baza cautarilor facute pe site-ul de rezervari online HotelGuru.ro.
1. Sighişoara
2. Timişoara
“Orasul premierelor” este perfect pentru un city-break in care turiştii sa descopere farmecul arhitecturii şi al modului de viaţa din vestul ţarii. Fie ca aleg sa se plimbe prin pieţele şi parcurile Timişoarei, sa viziteze obiective turistice precum Catedrala Catolica, Monumentul Sfintei Treimi sau Palatul Baroc (Muzeul de Arta) sau sa participe la evenimentele desfaşurate aici (Festivalul Interantional de Dans, Oktoberfest, Festivalul Vinului), Timişoara poate fi alegerea perfecta pentru o scurta vacanţa de toamna.
3. Cluj
4. Alba Iulia
5. Iaşi

Incantata, bineinţeles, de cele doua nominalizari ale Timişoarei printre destinaţiile turistice de top, Primaria a gasit de cuviinţa sa sublinieze ca Timisoara a detronat Brasovul in 2014 si a urcat pe locul 3 in Romania la numarul de innoptari de-a lungul unui an calendaristic in urma unor destinatii speciale, Bucuresti si Constanta, pe baza informatiilor statistice sintetizate de INS.
Ceea ce este mai greu de inţeles este faptul ca, paradoxal, Timişoara pare a fi devenit o destinaţie mai atractiva pentru turişti intr-o perioada in care mai ales centrul oraşului, dominat de ”arhitectura din perioada austriaca” este doar un şantier care-l face aproape inaccesibil.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.