Timisoara este, dupa Bucuresti, orasul cu cele mai multe cluburi Lions

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2015 17:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara este, dupa capitala ţarii, Bucureşti, oraşul cu cele mai multe cluburi Lions: 6 la numar, cu peste 120 de membri şi cu un mare numar de proiecte sociale implementate cu succes in ultimii 20 de ani.

Cateva cifre ilustreaza dimensiunea acestor acţiuni in judeţ: peste 10000 de persoane au beneficiat de serviciile cluburilor, iar proiectele au depaşit ca valoare sute de mii de euro.

Lions face parte din familia internaţionala a cluburilor de servicii, fiind cea cea mai mare organizaţie de voluntari din lume, prezenta activ de aproape 100 de ani, in peste 200 de tari, cu un numar de aproximativ 1.400.000 de membri, reuniţi sub deviza: “Noi servim”.
Organizaţia Lions Clubs International, fondata in 1917, in Chicago, de Melvin Jones, şi-a caştigat in acest secol de existenţa o reputaţie globala, datorita aportului milioanelor de membri in dezvoltarea comunitaţilor din care fac parte.
Membrii Lions din toata lumea identifica şi susţin voluntar proiecte dedicate atat oamenilor aflaţi in suferinţa, cat şi ale oricaror categori sau grupuri sociale dezavantajate.
Unul dintre grupurile ţinta tradiţionale ale cluburilor Lions sunt persoanelor cu probleme de vedere.
Dar, cluburile Lions militeaza şi pentru promovarea prin acţiunile şi proiectele lor a civismului şi voluntarismului in serviciul comunitaţii.

Cluburile Lions din Timişoara sunt gazda celui mai important eveniment lionistic al acestui an: Convenţia Naţionala a Districtului 124 Romania, care va reuni peste 130 de membri Lions din intreaga ţara.
Ca parte a manifestarilor care vor avea loc in cadrul Conventiei Naţionale, Lions Clubs District 124 Romania organizeaza vineri, 22 mai, in seria Conferinţelor Lions Romania, o prezentare intitulata “Psihologia poporului roman: De la cum suntem şi cum credem ca suntem, la cum putem fi şi cum am vrea sa fim", susţinuta de catre prof. univ. dr. Daniel David, deţinator al premiului de cercetare-inovare al revistei Foreign Policy Romania, ediţia 2015, in prezenţa E.S. Matthus Van Bonzel, ambasadorul Regatului Ţarilor de Jos, aflat in vizita in Timişoara.
Conferinţa se va desfaşura vineri, 22 mai, de la ora 12.00, in Sala Multifuncţionala a Consiliului Judeţean Timiş, intrarea fiind libera.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.