Timisoara: Evaziune fiscala cu vagoane si locomotive

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.01.2016 10:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice efectueaza 4 percheziţii pe raza municipiului Timişoara, la sediul şi punctele de lucru a 2 societaţi comerciale, precum şi la domiciliul unui administrator, banuit de evaziune fiscala.

Azi, 18 ianuarie a.c., politistii de investigare a criminalitaţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Timiş, efectueaza 4 perchezitii pe raza municipiului Timişoara, la sediul şi punctele de lucru a 2 societaţi comerciale, precum şi la domiciliul unui administrator, banuit de evaziune fiscala.

In fapt, in perioada 2009 – 2014, banuitul, in calitate de administrator al unei firme cu obiect de activitate fabricarea materialului rulant, ar fi inregistrat in evidenţa contabila şi ar fi declarat organului fiscal achiziţii fictive de marfuri (piese vagoane, locomotive), in scopul reducerii impozitului pe profit şi TVA-ului.
Prin aceste operaţiuni exista suspiciuni ca ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 6.000.000 de lei.

Poliţiştii urmaresc identificarea şi ridicarea documentelor contabile (facturile de achiziţie bunuri şi servicii, avize de insoţire a marfii pentru bunurile achiziţionate, notele de recepţie pentru intrarile de bunuri, contracte incheiate cu furnizorii, etc.) in scopul probarii activitaţii infracţionale.
In cauza, cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala in vederea documentarii intregii activitaţi infracţionale a banuitului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.