Timisoara... gastroenterologica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.06.2013 18:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 12-15 iunie, la Timişoara se va desfãşura Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivã, manifestare de referinţã în gastroenterologia româneascã, fiind asteptati peste 900 de participanţi din România şi strãinãtate.
Congresul va dezbate cele mai actuale probleme în domeniul gastroenterologiei şi hepatologiei şi se vor desfãşura la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, informaţiile având ca scop îmbunãtãţirea modalitãţilor de diagnostic şi tratament a pacienţilor cu afecţiuni digestive.     
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în colaborare cu Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA), va lansa proiectul „Plan strategic de acţiune împotriva hepatitelor în România”, în cadrul celui de-al XXXIII-lea Congres Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă - Timişoara.
Proiectul cuprinde o analiză concentrată a situaţiei hepatitelor virale în România şi efectul negativ al acestora asupra pacienţilor în particular, dar şi asupra societăţii româneşti, în general.
Evaluarea include patru domenii principale (prevenire, depistare, tratament şi monitorizare) şi se bazează pe analiza datelor existente cu scopul de a identifica punctele slabe în comparaţie cu situaţia din alte state europene.
Analiza se bazează, de asemenea, pe o recenzie a literaturii de specialitate şi pe o serie de discuţii directe cu medici români de renume din domeniul hepatitelor şi al serviciilor de sănătate, ale căror opinii şi expertiză au fost încorporate în acest document.
Totodată, sunt menţionate propuneri concrete, aplicabile, care să ducă la îmbunătăţirea substanţială a situaţiei actuale privind hepatitele virale, dacă Guvernul manifestă voinţa politică de a întreprinde paşi concreţi pentru crearea mecanismelor necesare depistării timpurii şi a tratamentului eficient al hepatitelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.