Timisoara, in zodia teatrului: Spectacole-eveniment la FEST-FDR

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 03.06.2015 11:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara ramane, şi in iunie, in zodia teatrului.
Un performance, un one-man show, un spectacol inspirat de un roman celebru - Moromeţii, toate acestea vin pe scenele Naţionalului timişorean alaturi de cea mai noua premiera a instituţiei, Proştii sub clar de luna, fara sa uitam spectacolul canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, sau deja celebrul Sfantul din Sfantul Gheorghe al cunoscutului dramaturg Peca Ştefan.
Şi lista continua - vezi programul.
 
Va mai puteţi procura bilete la  aceste spectacole-eveniment de la Agenţiile de bilete ale Teatrului Naţional (Agenţia „Maraşeşti”, str. Maraşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), in fiecare zi intre orele 11 şi 19, sau online, pe www.tntimisoara.com).

Ce se intampla atunci cand literatura, teatrul, artele plastice şi muzica işi dau intalnire?
Raspunsul il da unul dintre cele mai cunoscute performance-uri ale ultimilor ani: Medio Monte.
O intalnire altfel cu vedeta musicalului timişorean The Full Monty, Richard Balint şi cu o noua forma de arta.
Pentru toţi amatorii de teatru, pentru toţi amatorii de arte vizuale, pentru toţi amatorii de muzica, Medio Monte spune „prezent” in FEST-FDR, marţi, 9 iunie, de la ora 19, pe scena Salii Mari a Teatrului Naţional.
 
Vedeta Comedy Central, unul dintre promotorii de varf ai genului stand-up comedy in Romania, actorul Dragoş Pop, aduce in FEST-FDR Cireada de pe tort.
De el şi de noi, cu el şi cu noi va povesti şi va rade Dragoş Pop miercuri, 10 iunie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Naţional in cel mai nou show al sau.
 
Inspirat din celebrul roman Moromeţii, adaptarea cunoscutului om de televiziune Catalin Ştefanescu a reunit in spectacolul Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule? cateva dintre numele celebre ale teatrului romanesc : actorii Marcel Iureş şi George Mihaiţa, precum şi regizorul Alexandru Dabija.
Din umorul fatalist al lui Marin Preda, umorul bland al lui Catalin Ştefanescu, din teribilul, sarcasticul simţ comic al lui Dabija şi din personalitaţile flamboaiante ale celor doi actori se naşte un spectacol despre dimensiunea fabuloasa a romanilor care da, in egala masura, o noua definiţie termenului „fabula”.
La Timişoara, in FEST-FDR, joi, 11 iunie, de la ora 19, in Sala Mare a Teatrului Naţional.
 
FEST-FDR propune tuturor celor curioşi un nou gen de teatru, pentru prima data in Romania: teatrul de expresie hip-hop.
Vineri, 12 iunie, de la ora 19, in Sala 2, canadienii de la South Coast Repertory aduc de peste ocean spectacolul Dreamscape.
Evenimentul tragic din 1998 din Riverside, care a dus la uciderea Tyishei Miller de catre forţele de poliţie chemate sa o ajute, este reimaginat ca un dialog rap punctat de elemente de coregrafie hip-hop. Un spectacol al performanţei şi al emoţiei, care nu trebuie ratat.
 
Timişoara este reprezentata in FEST-FDR de cea mai recenta premiera a Teatrului Naţional, Proştii sub clar de luna.
O comedie usturatoare despre un subiect arzator, „la ordinea zilei” - controalele care au bulversat mass-media romaneasca a ultimei jumataţi de an.
Un hohot uriaş de ras, Proştii sub clar de luna va aşteapta sambata, 13 iunie, de la ora 20, in Sala Mare a Teatrului Naţional.
Fiţi alaturi de noi şi haideţi sa inchidem impreuna FEST-FDR, ediţia cu numarul 20.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.