Timisoara interzisa handicapatilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.08.2012 13:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Grupul Ceva de Spus apreciază promptitudinea Primăriei Municipiului Timişoara cu care s-a intervenit în ştergerea instrucţiunilor discriminatorii privind interzicerea accesului copiilor cu dizabilităţi la echipamentele de joacă din Parcul Copiilorşi salută intenţia de a achiziţiona şi monta echipamente de joacă accesibile copiilor cu dizabilităţi.
Discriminarea copiilor cu dizabilităţi continuă, însă, în alte locuri de joacă cum ar fi în parcurile Carmen Sylva, Clăbucet, din zona Steaua, Prâslea cel Voinic, etc., fapt pentru care se cere autorităţilor să fie consecvente în atitudinea legală şi morală antidiscriminatorie şi să elimine aceste inscripţii din locurile publice de recreere din Timişoara.
Parcurile Timişoarei aparţin întregii comunităţi, iar marginalizarea, excluderea şi umilirea persoanelor cu dizabilităţi prin astfel de inscripţii este o atitudine nu doar ilegală, ci nedemnă de un oraş european.
Ceva de Spus este un grup mixt de autoreprezentanţi, persoane cu dizabilităţi intelectuale şi fizice care doresc să atragă atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.