Timisoara isi deschide portile si... buzunarele pentru viitorii studenti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.07.2015 12:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Institutiile de invatamant superior din Timişoara isi deschid portile şi... buzunarele pentru absolventii de liceu.

Astfel, Universitatea de Vest din Timisoara scoate la concurs, pentru admiterea din 2015, un numar de 2080 de locuri bugetate.
In acelaşi timp, UVT pune la dispozitia absolventilor de liceu si un numar de aproximativ 3500 de locuri in regim cu taxa.

Distributia numarului de locuri alocate Universitatii Politehnica Timisoara: 2165 de locuri bugetate, plus 1055 locuri cu taxa.
Se mai adauga şi 101 locuri alocate (cu bursa 49) pentru tinerii de origine romana din Republica Moldova, ţari invecinate şi diaspora, precum şi 15 locuri (10 cu bursa) pentru tinerii din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinuta in Romania.

La Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara, cifra de scolarizare pentru studii finantate de la bugetul de stat este de 562 (+3 - cifra totala de scolarizare pentru tineri de origine romana din Republica Moldova care au diploma de bacalaureat obtinuta in Romania), in vreme ce cifra de şcolarizare pentru studii cu taxa este de 501. Cifra totala de scolarizare - 1066...

Cifra de scolarizare la ciclul de studii universitare de licenta – forma de invaţamant cu frecvenţa, pentru anul universitar 2015 – 2016, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara (USAMVBT): Buget  - 633.
633 reprezinta numarul de locuri pentru romani si alti cetateni din UE la care se adauga 2 locuri pentru romi, 7 locuri - din care 5 cu bursa - pentru  cetateni din Republica Moldova, absolventi de licee din Romania si 25 de locuri pentru tineri de origine romana din Republica Moldova, ţari invecinate şi diaspora (din care 16 cu bursa)...
La USAMVBT, cu taxa sunt 857 de locuri.
Per total, cifra de scolarizare cuprinde un total de 1490 de locuri...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.