Timisoara: Lovitura la MAFIA MURATURILOR. Politistii au confiscat 40 de borcane!... VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.10.2015 13:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In cursul nopţii de sambata spre duminica, 17/18 octombrie 2015, aproape 50 de politisti au actionat suplimentar fata de dispozitivul curent pe raza municipiului Timisoara, in scopul mentinerii unui climat de ordine si siguranta publica.

Astfel, a fost organizata o actiune cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat politisti de ordine publica, rutiera, investigarea fraudelor, reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, Directiei Sanitar Veterinara Timis, jandarmi si Politia Locala.
Efectivele au actionat pentru verificarea legalitatii functionarii unitatilor comerciale si a personalului angajat, depistarea persoanelor urmarite in temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infractiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu incalcarea legislatiei privitoare la circulatia autovehiculelor pe drumurile publice, precum si pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenta.
Astfel, au fost controlate 12 unitati comerciale si legitimate aproape 200 de persoane.In urma controalelor efectuate, au fost constatate doua infractiuni si aplicate 49 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, H.G. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata, H.G. 537/2007 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, precum si pentru nerespectarea normelor rutiere.
Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de aproape 30.000 de lei.

S-a procedat la indisponibilizarea a 67 de kg de carne depozitata si etichetata necorespunzator si a 40 de borcane (170 de litri) de muraturi.
De asemenea, reprezentantii unitatilor comerciale controlate au fost invitati la sediile I.T.M. Timis si D.S.V. Timis pentru continuarea verificarilor.
Politistii rutieri au retinut in vederea suspendarii 3 permise de conducere si au retras 9 certificate de inmatriculare.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.