Timisoara Muzicala se muta in Tara Surasului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.05.2012 12:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Buddha, aur, mătăsuri şi o poveste de iubire imposibilă. Timişoara Muzicală devine pentru o seară capitala celei mai exotice ţări imaginare: Ţara Surâsului! Opereta lui Franz Lehar, cu un libret scris de Ludwig Herzer şi Fritz Löhner, revine pe scena Operei Naţionale Române Timişoaravineri, 11 mai 2012, de la ora 19, în cadrul celei de-a XXXVII-a ediţii a Festivalului Internaţional. 

„Povestea dulce-amăruie, cu hohote de râs şi lacrimi fierbinţi, a unei iubiri imposibile, într-o montare ce le va tăia spectatorilor răsuflarea, promite regizoarea Marina Emandi Tiron. O ţară exotică, luxuriantă, luminată de lampioane şi vegheată de un Buddha de aur. Opulenţă, rochii elegante, pantaloni brodaţi cu fir şi paiete, chimonouri şi evantaie cu dragoni pictaţi, un costum cu pene albastre ca o pasăre de pradă pentru personajul malefic şi papucii cu ciucuri vor da indicii clare că Ţara imaginară a surâsului, în care lucruri uluitoare se succed ameţitor, este China mătăsurilor de lux şi a puterii absolute care stă pe un tron de aur. Un spectacol-eveniment în care îl veţi recunoaşte pe baritonul Cristian Rudic într-un rol de « eunucă » în travesti, îmbrăcat în roz şi încălţat cu papuci cu canafuri, dansând cu un haz nebun Dansul evantaiului, veţi asista la un Charleston dansat de o chinezoaică şi un vienez, iar balerinul Alexandru Pîntea va face adevărate acrobaţii în Dansul săbiilor”.
Rolul Prinţului Sou Choong va fi interpretat de tenorul Cristian Bălăşescu, soprana Mihaela Marcu va juca rolul Lisa, iar la conducerea muzicală a spectacolului în festival se va afla dirijorul Victor Dumănescu (Cluj Napoca). Coregrafia spectacolului este concepută de Carmen Cojocaru, iar scenografia este creaţia Getei Medinski.
Premiera absolută a operetei lui Franz Lehar s-a produs la Viena, în 1923, cu titlul „Jacheta aurie”. În 1929, la Berlin, spectacolul s-a jucat cu titlul „Ţara Surâsului”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.