Timisoara: Obsesiile primarului Robu sunt litera de lege. Dezbaterile publice sunt doar pentru gainarii...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.10.2015 09:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Partidul M10 Filiala Timiş işi exprima ingrijorarea faţa de practicile de lucru ale reprezentanţilor Primariei Timişoara şi ale membrilor Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

O situaţie concreta de acest gen, subliniaza M10, s-a inregistrat in cursul celei mai recente şedinţe de plen a Consiliului Local Timişoara, desfaşurata vineri, 16 octombrie 2015, cand, in pofida faptului ca au fost formulate şi depuse mai multe solicitari vizand desfaşurarea unei dezbateri publice adecvate pe marginea proiectului de amenajare a pasajului auto din Piaţa Victoriei, s-a procedat la supunerea la vot a proiectului de hotarare, nesocotindu-se prevederile explicite ale Legii 52/2003 privind transparenţa decizionala in administraţia publica.

Prin nesocotirea flagranta a prevederilor Legii 52/2003, autoritaţile publice locale din Timişoara nu fac decat sa le ingradeasca, practic, timişorenilor, in calitate de beneficiari direcţi ai deciziei administrative, dreptul de a se implica activ in procesul de elaborare a proiectelor de acte normative.
Şi aceasta, adauga M10, in pofida faptului ca, in cazul menţionat anterior, au existat depuse pe adresa Primariei Timişoara, din partea unor asociaţii legal constituite, cel puţin doua solicitari vizand organizarea unei dezbateri publice a proiectului de amenajare a pasajului auto.

”Solicitam actualizarea, de catre responsabilul din cadrul Primariei Timişoara, a secţiunii Informaţii de interes public de pe pagina de internet a instituţiei, in acord cu toate prevederile legale in vigoare, inclusiv cu prevederile Hotararii de Consiliu Local 21/2004. Atenţionam totodata asupra faptului ca aparatul administrativ se afla in slujba cetaţeanului, pagina de internet a Primariei fiind, la randul ei, finanţata din bani publici. In acest context, consideram ca omiterea publicarii de informaţii şi documente de interes public, precum şi furnizarea haotica sau deficitara a acestora reprezinta, in fapt, tot atatea tentative de dezinformare, achitate, din pacate, direct din buzunarul contribuabililor”- conchide Partidul M10 Filiala Timiş.
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.