Timisoara, pericol public!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.07.2012 17:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În inima municipiului Timişoara, în zona istorică, unde fiecare clădire poate povesti o bună bucată din istoria locului, mai exact pe strada care poartă numele celui care, la 18 octombrie 1716, şi-a făcut intrarea triumfală după un îndelungat asediu, prinţul Eugeniu de Savoia,astăzi, 26 iulie, pe la ora 11.30, dintr-o clădire intrată în descompunere s-au desprins mai multe cărămizi şi s-au izbit de trotuar. 

La un pas de catastrofă s-a aflat o femeie, care circula alene pe trotuar şi care a încremenit când a văzut cărămizile dezintegrându-se şi a auzit zgomotul puternic făcut de acestea.
De această dată, incidentul s-a desfăşurat fără urmări grave. Dar, poate, data viitoare, un alt trecător nu va mai fi tot atât de norocos.
Până una-alta, între o legislaţie bântuită de comunism şi autorităţile locale descompuse de neputinţă, cartierul istoric al Timişoarei se dezintegrează cărămidă cu cărămidă.
Aşa că dacă sunteţi cumva în trecere prin Timişoara şi vreţi să vă plimbaţi şi să faceţi cunoştinţă cu o parte a istoriei Banatului, ar fi bine să deschideţi bine ochii pe unde treceţi. Şi nu pentru a admira, ci pentru a scăpa cu viaţă...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.