Timisoara: Plaman artificial folosit in premiera in Romania

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.02.2013 18:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara -O noua tehnica moderna a fost introdusa la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.
Este vorba de o tehnica noua, moderna - plaman artificial, de tratament in insuficienta respiratorie severa, utilizata in premiera in Romania.
Dispozitivul a fost utilizat pentru prima data la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva la un pacient cu insuficienta respiratorie acuta severa, la care ventilatia artificiala nu mai reusea sa asigure oxigenarea adecvata si eliminarea bioxidului de carbon.
Prin noua tehnica, sangele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigura eliminarea bioxidului de carbon in exces si oxigenarea sangelui.
Dispozitivul este numit si „plaman artificial” intrucat structura sa este asemanatoare cu a alveolelor pulmonare, suplinind functia plamanului atunci cand aceasta este compromisa.
Este o tehnica care poate fi salvatoare intrucat ofera timp pentru vindecarea plamanilor si reluarea unei respiratii normale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.