Timisoara: Politisti cercetati pentru luare de mita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.10.2015 17:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In data de 13.10.2015, echipa operativa constituita din ofiterii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Timiş şi Serviciul Operaţii - Biroul 2 Timis, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timiş, a prins in flagrant doi poliţişti ai unei Secţii de Poliţie din Timişoara in timp ce primeau 1300 lei de la T.I.A. pentru a nu-i intocmi dosar penal ca urmare a conducerii unui autoturism cu numere de inmatriculare expirate.

In fapt, la data de 13.10.2015, T.I.A. a depus un denunt la S.J.A. Timis, prin care sesiza faptul ca, in timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personala, a fost oprit de un agent de politie care i-a retinut permisul de conducere si actele masinii, ca urmare a constatarii faptului ca numerele de inmatriculare erau expirate.

De asemenea, agentul de politie i-a dat de inteles denuntatorului ca il poate favoriza pentru a nu i se intocmi dosar penal, in schimbul unor foloase, sens in care i-a cerut sa se intalneasca mai tarziu intre-un loc indicat de politist.
La ora stabilita, denuntatorul a fost prezent in locul precizat, unde a fost interpelat de un alt agent de politie, colegul primului, care, in schimbul restituirii documentelor retinute si pentru a nu intocmi dosar penal in cauza pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 334 alin.1, C.P., a primit suma de 1300 lei.

Conform declaratiei politistului, a rezultat faptul ca suma respectiva de bani urma sa-i fie remisa colegului sau.
Fata de agentii de politie a fost inceputa urmarirea penala şi s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind suspecti pentru comiterea infractiunilor de luare de mita, prev. si ped. de art. 289 C.p. raportat la art. 7 din legea 78/2000 si complicitate la luare de mita, prev şi ped. de art. 48 al.1 C.P. rap. la art. 289 C.p. cu aplicarea art. 7 din legea nr. 78/2000.Abrogarea Legii nr. 101/2011 nu presupune nici o dezincriminare, toate dispoziţiile care nu creau suprapuneri fiind preluate in cadrul altor acte normative existente.
Dispoziţiile penale ale Legii nr. 101/2011 sunt preluate in urmatoarele acte normative, prin modificarea acestora: OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a faunei şi florei salbatice, Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei, Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, Legea nr. 106/1997 – Legea apelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.