Timisoara premierelor: Strada cu cele mai multe semne de circulatie din lume

Scris de Costin Stefan | Publicat in 26.02.2013 21:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Un record demn de Cartea Recordurilor poate fi raportat în Timişoara, oraşul premierelor.
Nu e vorba de Caracal sau de altă localitate despre care circulă binecunoscutele bancuri, ci chiar de Mica Vienă, de oraşul de cinci stele administrat de primarul Nicolae Robu.  
Pe o stradă de 300 metri sunt nu mai putin de 24 indicatoare de acelaşi fel. De oprire interzisă.
La care se adaugă încă pe atâtea care atenţionează şoferii că maşinile ar putea fi ridicate.
Cum nu au fost suficienţi stâlpi pe care să se amplaseze indicatoarele, au fost plantaţi mici stâlpi cu indicatoarele respective, astfel încât să nu fie nici un dubiu cu privire la interdicţia totală de a opri.  
Strada cu pricina nu e una foarte circulată, fiind de fapt o fundătură, un drum industrial.
Dimpotrivă, ea se găseşte în Parcul industrial Freidorf, se numeşte Paul Morand şi are doar câteva numere, la care se află firme industriale bine cunoscute.
Un peisaj care seamănă mai degrabă cu groapa de gunoi de la Parţa, o mizerie care pare să nu intereseze pe nimeni.
Pe respectiva stradă îşi are adresa şi firma Rosign, furnizorul municipalităţii de indicatoare rutiere.
Binecunoscută prin scandalul generat de contractul pe 15 ani care l-a semnat cu Primăria, aceasta a stabilit un adevărat monopol al furnizării de indicatoare rutiere până în 2016.
Deşi a declarat că va analiza situaţia creată, Nicolae Robu pare în continuare impasibil în faţa abuzurilor care continuă să se întâmple chiar sub ochii lui.
Firma în cauză are acţionari majoritari (adică 51%) o altă companie timişoreană - Elba (Elba Com - 21 %, Elba SA - 30 %), firma care-i sponsorizează ceasurile şi iluminatul artistic nocturn ale lui Nicolae Robu, dar şi persoane fizice precum Constantinescu Mircea (12,5%), Vacaru Ioan Dan (2,5 %), Bota Valentin Cornel (29%) şi Popa Ion Grigore (5%).
Grupurile de interese continuă să căpuşeze bugetul municipal, banii care - altfel necesari pentru diversele lucrări de investiţii - se scurg în buzunarele băieţilor deştepţi.
Cum un abuz nu vine niciodată singur, situaţia a creat circumstante favorabile şi altor abuzuri.
Proprietarul firmei Celuloză şi Oţel SRL, Arpad Gal, a declarat pentru Timişoara Express că se confruntă cu o situaţie care îi afectează grav activitatea.
Având sediul pe aceeaşi stradă, Paul Morand îi zice, societatea e unul dintre cei mai mari achizitori şi comercianţi de deşeuri metalice din oraş.
Zilnic, la poarta firmei se inşiră maşini cu deşeuri metalice, care aşteaptă să intre pentru a-şi vinde marfa.
Poliţiştii de la secţia 3 şi-au făcut un obicei în a ocupa poziţii dis-de-dimineaţă şi a-i ameninţa pe toţi cei care îndrăznesc să oprească.
Sunt amendaţi aproape zilnic.
Scopul campaniei de intimidare, cum îi spune patronul Arpad Gal, nu este nimic mai mult decât o intimidare în vederea obţinerii unei taxe de protecţie.  
Pentru a fi tabloul complet, poliţiştii l-au amendat inclusiv pe proprietarul de firmă, deoarece a îndrăznit să-i întrebe pe poliţişti de ce clienţii lui tot sunt amendaţi.
În oraşul lui Nicolae Robu, până şi poliţiştii au ajuns a fi mafioţi...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.