Timisoara, printre orasele cu cei mai multi multipleti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.05.2014 17:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţia Unu şi Unu, Micolino şi Clubul mamicilor de gemeni/tripleţi organizeaza Multiparty — prima intalnire a multipleţilor din Romania, la nivel naţional, ce işi propune sa faca mai vizibila aceasta comunitate şi va deschide seria intalnirilor tematice, anuale, cu multipleţii din Romania.

Intalniri similare vor avea loc simultan in oraşe precum Timişoara, Satu-Mare, Braşov, Iaşi, Braila, Sibiu, Galaţi, Constanta, Cluj şi Mediaş şi vor reuni, alaturi de cele din Bucureşti, peste 200 de familii care au gemeni sau tripleţi şi care şi-au exprimat in mod democratic votul privind data şi locul de intalnire.
Cele mai bine reprezentate oraşe din ţara de catre familiile cu gemeni/tripleţi se anunţa a fi Timişoara, Constanta şi Iaşi.
Multipleţii de toate varstele au ca punct de intalnire Parcul Botanic din Timişoara.

Naşterile multiple sunt unul dintre principalii factori de risc ai prematuritaţii.
Conform unor date disponibile la nivel european, in fiecare an, in Romania se nasc prematur peste 20.000 de copii.
Bebeluşii nascuţi inainte de termen pot avea diverse probleme de sanatate sau de dezvoltare, riscul acestora crescand cu cat copilul este nascut mai devreme inainte de termen.

Cu prilejul evenimentului Multiparty — prima intalnire a multipleţilor, Asociaţia Unu şi Unu anunţa şi iniţierea a doua mari proiecte civice şi legislative privind aceasta comunitate.
Primul vizeaza realizarea unor statistici referitoare la numarul naşterilor de multipleţi din Romania, dar şi ponderea naşterilor premature in randul acestora al doilea demers are ca scop legiferarea zilei de 31 mai ca fiind Ziua Multipleţilor din Romania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.