TIMISOARA PROTESTEAZA impotriva HARTUIRII, INCARCERARII si chiar CONDAMNARII dupa modelul instituit in RUSIA si TURCIA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.01.2018 16:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Organizaţiile civice din Timişoara apara libertatea de exprimare pe Facebook

Organizaţiile neguvernamentale semnatare privesc cu ingrijorare interesul subit al Poliţiei Judeţene Timiş de a investiga presupuse fapte de incitare publica savarşite pe reţelele sociale de organizatorii protestelor civice. Suntem surprinşi ca aceasta campanie de aşa-zisa curaţare a mediului virtual de posibili infractori periculoşi a inceput prin anchetarea unor oameni care işi exercita unul dintre cele mai importante drepturi constituţionale, dreptul la libera exprimare.
Facem precizarea ca toate protestele desfaşurate anul trecut in Timişoara au avut aviz de la Municipalitate şi s-au derulat fara incidente, intr-o perfecta colaborare cu Jandarmeria romana.
In niciunul dintre aceste proteste nu s-au inregistrat acte de violenţa sau alte fapte condamnate de Codul Penal, aşadar prezumţia de incitare publica nu este justificata.
In contextul in care au fost date zeci de amenzi protestatarilor din toata ţara, insumand mii de euro, au fost ridicaţi şi lipsiţi de libertate fara temei legal activişti civici, deschiderea unor dosare penale pentru presupuse fapte inregistrate in mediul virtual, reprezinta punctul culminant al campaniei de persecuţie politica a celor care se opun actualului regim politic.
Orice cetaţean roman care indrazneşte a se exprima impotriva politicilor cleptocratice ale puterii politice actuale, risca din acest moment sa fie harţuit, incarcerat sau chiar condamnat dupa modelul instituit in Rusia sau Turcia.
Atenţionam cetaţenii ca autoritarismul şi dictatura se instaleaza treptat, prin invrajbirea diferitelor categorii sociale, prin folosirea unor instituţii publice ca instrumente politice de represiune, prin modificarile legislative nedemocratice, prin abuzurile repetate la adresa drepturilor civile etc.
Mai devreme sau mai tarziu, fiecare cetaţean, cu excepţia beneficiarilor corupţiei, risca sa suporte rigorile unui stat nedemocratic şi abuziv.
Democraţia trebuie aparata de noi toţi, prin toate mijloacele pe care democraţia şi avansul tehnologic ni le permit, in mediul virtual cat şi in strada.
Organizaţiile semnatare va cheama in Piaţa Operei, spaţiul simbolic al Revoluţiei şi al protestelor timişorene, in 20 ianuarie, ora 18.  
Iniţiativa Timişoara
Societatea Timişoara

MANIFEST TIMIŞOARA CIVICA

Destul! Ne-am jucat suficient de-a şoarecele şi pisica.

2017 a fost anul celor mai mari proteste postdecembriste din Romania.
Un an in care vocile a sute de mii de romani au rasunat in intreaga lume - cu un ecou pe care nici noi nu-l credeam posibil - pentru a denunţa apasat abuzurile celor de la putere.
Dar 2017 a fost şi anul in care aleşii şi-au aratat masura indaratniciei.
Privind cu dispreţ protestele şi nesocotind promisiunile pentru care au fost votaţi, politicienii puterii au pus in scena noi modificari legislative care afecteaza funcţionarea statului de drept, activitatea anticorupţie, mediul antreprenorial şi bunastarea romanilor.
Destul! A venit momentul sa gandim mai amplu si mai decis.
Sa nu ne mai limitam la a reacţiona emoţional la mişcarile strategice ale unei clici politice discreţionare. Sa nu le mai facem jocul, din care ieşim mai mereu buimaci şi slabiţi.
A venit momentul sa trecem la fapte.
La 100 de ani de la Marea Unire, a venit momentul sa ne asumam ce ne dorim ca societate şi sa ne impunem dorinţa!
Timişoara Civica iniţiaza in noul an o campanie de comunicare pentru coagularea unui mesaj unificator, care sa treaca de diferenţele dintre noi şi de jocul marunt propus de politicienii puterii.
Un mesaj care sa ajunga la cat mai multa lume şi care sa mobilizeze spiritele inspre o schimbare reala a societaţii romaneşti.
Sa nu ne mai limitam adica la mici peticiri, ci sa facem Schimbarea pe care o aşteptam de atata vreme.
Campania Timişoara Civica va fi construita in jurul urmatoarelor trei idei simple:
1. Ne-am saturat de politicienii corupţi!
2. Vrem politicieni care sa slujeasca interesul cetaţenilor!
3. Noi, cetaţenii, ne asumam responsabilitatea civica.
1. Ne-am saturat de aleşii incompetenţi, care işi fac legi doar pentru ei şi clientela lor politica, ignorand interesul public.
Ne-am saturat de condiţiile precare din spitale, de sistemul de invaţamant veşnic nereformat, de lipsa infrastructurii şi a condiţiilor decente de trai.
Ne-am saturat sa plece milioane de oameni in putere in strainatate, iar aici sa ramana in funcţii cheie doar şmecheraşii.
Ne-am saturat de şmecheraşi!
Şi ne-am saturat sa-i vedem ocupand cele mai inalte poziţii in Statul Roman, dandu-şi legi pentru a scapa de puşcarie.
2. Vrem sa vedem oameni capabili in funcţiile de conducere, oameni care pun binele public in faţa intereselor personale.
Avem nevoie de forţe politice noi, atat de stanga, cat şi de dreapta, care sa se concentreze pe masuri reale, nu pe jocuri de clica şi pe lupta pentru putere.
Sanatatea, educaţia, inegalitaţile sociale, emigraţia, acestea ar trebui sa fie lucrurile pe care cei de la putere ar trebui sa le aiba in vedere, nu propriile interese.
Sa-i votam de acum pe cei care se preocupa real de aceste problemele şi sa-i mustram pe cei care nu o fac.
Nu trebuie sa ne mai lasam minţiţi!
3. A venit momentul sa ne asumam noi inşine rolul de cetaţeni activi.
Democraţia nu este un dat inalienabil. Democraţia trebuie aparata in fiecare zi.
Şi ţine de noi sa o facem asumat. Ţine de noi sa devenim mai atenţi cu ceilalţi şi cu spaţiul public.
Ţine de noi sa votam atunci cand sunt alegeri, sa urmarim evoluţia celor pe care i-am ales, sa intervenim atunci cand exista abateri şi sa ieşim in strada atunci cand abuzurile puterii sunt peste masura.
Ianuarie 2018 va veni cu un nou val de proteste impotriva masurilor absurde luate de majoritatea parlamentara.

Ţine de noi, de fiecare dintre noi, sa aparam valorile in care credem şi sa ieşim in strada atunci cand acestea sunt calcate in picioare.
Vom incerca sa punctam fiecare dintre cele trei idei in cat mai multe şi mai diverse moduri şi folosindu-ne de cat mai multe exemple.
Am fi bucuroşi de orice ajutor.
Haideţi sa ne asumam din nou democraţia clamata pe strazile Timişoarei in decembrie 1989, apoi in intreaga ţara.

Haideţi sa le transmitem acest mesaj unificator parinţilor, bunicilor, copiilor, elevilor, colegilor, prietenilor noştri şi sa le spunem ca fiecare in parte poate sa participe la schimbarea felului in care societatea noastra funcţioneaza.
Ei, politicienii corupţi, vor face tot ce le sta in putinţa sa ne descurajeze.
Noi trebuie sa le aratam ca suntem mai puternici.
Daca eforturile lor se dubleaza, ale noastre se vor tripla, daca creativitatea lor perversa este bogata, inventivitatea noastra va fi nesfarşita.
Nimic nu este prea puţin pentru Romania de maine, iar impreuna putem sa producem schimbarea.

Haideţi alaturi de noi!

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.