Timisoara redevine o uriasa lume a spectacolului

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 05.06.2015 11:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Doua zile! Atat a mai ramas pana cand FEST, a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Romaneşti, aflat la ediţia cu numarul 20, transforma din nou Timişoara intr-o uriaşa lume a spectacolului.
Şi pentru ca vorbim despre Spectacol in toate formele sale, FEST incepe şi se termina… AFARA, adica in strada.
Modulul Outdoor va deschide anul acesta cea de-a doua etapa a FEST-FDR, eveniment susţinut de Primaria şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara, cu un spectacol – eveniment: Livada de vişini, o calatorie fabuloasa şi plina de imaginaţie prin lumea lui Cehov.
Spectatorii, dar şi trecatorii de pe str. Maraşeşti sau din zona centrala a Timişoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa şi Asia duminica, 7 iunie şi luni, 8 iunie, de la ora 22.00, in parcarea din faţa Hotelului Timişoara.
 
Secţiunea OUTDOOR continua intr-o cu totul alta nota: un autobus vechi, doi acrobaţi pe sarma, efecte speciale,  muzica şi… o poveste despre iubire, despre intalniri şi desparţiri, o pledoarie prin şi pentru imaginaţie ca purtator a tot ceea ce este uman in fiecare dintre noi.
Miercuri, 10 iunie şi joi, 11 iunie, de la ora 22.00, in Piaţa Victoriei, FEST va da intalnire cu FUNAMBUS, un spectacol… funambulesc, la propriu şi la figurat, prezentat de actorii / acrobaţii / muzicienii companiei franceze de teatru Underclouds şi de autobusul lor.
 
Cel de-al treilea spectacol de strada al FEST-FDR invitat de Teatrul Naţional continua o poveste inceputa anul trecut.
Zburatorii vor umple din nou cerul deasupra Pieţei Victoria din Timişoara.
Dupa succesul nebun de anul trecut, cand peste 6.000 de timişoreni au urmarit povestea aeriana a lui Alice in Ţara Minunilor, spaniolii de la Grupo Puja!  vor zbura din nou la Timişoara, de aceasta data in... K@OSMOS.
Teatrul Naţional din Timişoara, organizatorul FEST-FDR, ofera publicului doua reprezentaţii ale fabuloşilor zburatori de la Grupo Puja! vineri, 12 iunie şi sambata, 13 iunie, de la ora 22.00, in Piaţa Victoriei.
 
Teatrul Naţional sparge toate barierele dintre strada şi teatru.  
Astfel, spectacole de extrema diversitate construiesc saptamana FEST: instalaţii la confluenţa dintre teatru şi artele vizuale (Medio Monte, marţi, 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy (Cireada de pe tort, miercuri, 10 iunie, ora 19.00, Sala 2), comedia romaneasca (Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule ? dupa „Moromeţii”, cu Marcel Iureş şi George Mihaiţa, joi, 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare, sau Proştii sub clar de luna de Teodor Mazilu, un spectacol-vedeta al Naţionalului timişorean programat sambata, 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare), teatrul de expresie hip-hop, un gen inedit in Romania (Dreamscape  al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, vineri, 12 iunie, ora 19.00, Sala 2) sau teatrul de avangarda (Sfantul din Sfantul Gheorghe de Peca Ştefan, sambata 13 iunie, ora 17.00, la Sala 2).
 
Biletele se mai gasesc la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Maraşeşti”, str. Maraşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), zilnic intre orele 11.00-19.00 sau online pe www.tntimisoara.com.
Accesul la spectacolele OUTDOOR este liber.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.