Timisoara se lanseaza in procesul de formulare a strategiei culturale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.04.2014 14:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Luni, 14 aprilie 2014, de la ora 11, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara, se lanseaza procesul de formulare a strategiei culturale a municipiului Timisoara pentru perioada 2014-2024, in organizarea Primariei Municipiului Timisoara si Institutului Intercultural Timisoara, parteneri in proiectul „Poli culturali” - Politica culturala, impreuna cu Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura si Asociatia pentru Tranzitia Urbana.

Strategia reprezinta un document de politica publica, care va oferi directiile de dezvoltare ale culturii timisorene pentru urmatorii 10 ani.
Se vor prezenta metodologia de lucru si modul de abordare in formularea strategiei culturale, expertii invitati si calendarul activitatilor.

De la ora 13, se va organiza, in cadrul aceluiasi proiect, si dezbaterea Actori publici, privati si ai societatii civile implicati in politici culturale locale si regionale, unde se va discuta despre rolul actorilor publici, privati si non-profit pentru viata culturala a orasului.
Inovatia in management cultural, initiativele private, entuziasmul si leadership-ul personal reprezinta adesea o provocare pentru instrumentele, resursele si obiectivele administratiei publice locale si regionale. Sansele de implementare efectiva a unei strategii culturale depind de legatura sa cu necesitatile reale, cu resursele si aspiratiile actorilor culturali, dar si ale decidentilor si locuitorilor.

Se va discuta despre impactul public al candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana, despre planificarea participativa si valorile democratice ale politicilor culturale contemporane, iar expertul invitat, Peter Inkei, director al Budapest Observatory: Observator Regional despre Finantarea Culturii in Europa Centrala si de Est, va sustine o prezentare despre viata culturala a unui oras, despre roluri si obiective asumate in dezvoltarea politicilor culturale urbane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.