Timisoara se pregateste de... Impact

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.03.2014 14:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - StudentFest va aduna din nou, la Timişoara, la un loc cei mai talentaţi tineri din intreaga ţara.
Ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, cel mai mare festival de arta şi cultura pentru studenţi din Romania, organizat in Timişoara de Organizaţia Studenţilor din Univeristatea de Vest din Timişoara (OSUT), desfaşurat in perioada 8-17 mai 2014, ofera tinerilor artişti posibilitatea de a se exprima liber, de a se dezvolta şi de a se promova.
Anul acesta, StudentFest lanseaza tema IMPACT ca tema centrala pentru fiecare dintre secţiunile festivalului, mesaj prin care işi propune sa evidenţieze puterea pe care StudentFest o poate avea asupra tinerilor artişti, precum şi asupra publicului, deopotriva.

StudentFest IMPACT continua conceptul iniţiat in anul 2012, respectiv 7 zile de workshopuri şi training-uri inchise pentru participanţii selectaţi şi 3 zile de evenimente deschise, expoziţii, dezbateri, piese de teatru ori concerte. Arte plastice, benzi desenate, concerte, dans, design vestimentar, experimentarium, film, fotografie, literatura, party, publicitate, teatru, streetart sunt secţiunile pe care se va baza festivalului din acest an.

Prima ediţie a StudentFest-ului a avut loc in anul 1992 şi a fost iniţiat ca un protest impotriva cenzurii libertaţii de exprimare.
Tot ceea ce s-a intamplat la StudentFest a fost ceva inovativ, realizat doar de studenţi pentru studenţi.
Student Fest vrea sa inspire şi sa creeze tineri care vor sa schimbe ceva in vederea imbunataţirii situaţiei artei şi a culturii din Romania.

Vrei sa participi activ la organizarea celui mai mare festival de arta şi cultura pentru studenţi din Romania? Pictezi, sculptezi, iti place sa creezi haine sau graffiti-ul, ai un band si iti cauti scena pe care sa va faceti auziti, esti pasionat de fotografie sau eşti atras de experimentele stiintifice sau artistice si ai vrea sa contribui si tu la ele? Creezi poveşti din grafica şi imagini? Vrei sa arati tuturor reclama pe care toti prietenii tai ti-au apreciat-o şi laudat-o? Ai inspiratie, creativitate si pasiune pentru scris si ai vrea sa o impartaşeşti cu toata lumea? Filmul tau e cel mai tare, dar nu are cine sa il urmareasca? Actorul din tine nu are unde sa se faca auzit?
Atunci inscrie-te pe site-ul www.studentfest.ro ca artist pana in data de 20 aprilie 2014 şi toate acestea vor fi posibile.

Cele 10 secţiuni care desfaşoara workshopuri, respectiv: arte plastice, concerte, dans, design vestimentar, film, fotografie, literatura, publicitate, teatru sau streetart te asteapta sa participi la o experienţa inedita care sa te ajute sa acumulezi cunostinte si sa dobandeşti noi abilitati in domeniul ales de tine. Inscrierile se desfaşoara in perioada 27 martie-20 aprilie 2014 pe www.studentfest.ro.

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT) este singura organizatie sindical-studenteasca constituita la nivelul UVT, infiintata in 27 martie 1990, cu o experienta de peste 20 de ani, fapt ce o face cea mai reprezentativa organizatie a universitatii si totodata, un punct de reper toate ligile studentesti din tara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.