Timisoara si-a protejat feminitatea la Zilele V

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.04.2014 19:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

S-au centralizat rezultatele campaniei nationale de consultatii ginecologice gratuite pentru depistarea infectiilor vaginale Zilele V- Protejeaza-ti feminitatea!, ce a avut loc in perioada 10 februarie – 10 martie.
Dintre cele 16 orase participante, cele mai multe consultatii s-au facut in Oradea, pe locul 2 a fost Iasiul si pe locul 3 Timisoara.

Societatea Romana de Ultrasonografie in Obstetrica şi Ginecologie a susţinut, in perioada 10 februarie – 10 martie 2014, campania nationala de informare si educaţie medicala privind sanatatea femeii: Zilele V – Protejeaza-ţi feminitatea!
Ȋn cadrul campaniei femeile din 16 orase au beneficiat, pe langa informare, si de un consult ginecologic gratuit pentru depistarea infecţiilor vaginale.  
Consultatiile s-au desfasurat in 32 de clinici din 16 orase (Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Focşani, Iaşi, Suceava, Bacau, Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Oradea, Cluj Napoca, Ploieşti, Targovişte şi Arad).

Astfel, in perioada 10 februarie-10 martie au fost efectuate aproximativ 3500 de consultatii, cele mai multe in Oradea, Iasi, Timisoara si Constanta. Dintre acestea, aproximativ 60% au fost diagnosticate cu infectii vaginale.

“Aceasta prima editie a campaniei nationale Zilele V ne-a aratat ca sunt in continuare multe femei cu infectii vaginale care nu se prezinta la medicul ginecolog. Desi romancele au evoluat mult la acest capitol, numarul celor diagnosticate cu o infectie vaginala ramane destul de mare” - spune prof. dr. Radu Vladareanu, preşedintele Societaţii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica şi Ginecologie, director Departament de Obstetrica şi Ginecologie UMF Carol Davila Bucureşti.

Vaginitele sunt infectii vaginale asociate cu un agent patogen strain şi se impart in: vaginite micotice, vaginite bacteriene, vaginite mixte (micotica + bacteriana) şi infecţii cu transmitere sexuala.
Dintre acestea, un procent important (24,6 %) il reprezinta infecţiile mixte.
Infecţiile vaginale lasate netratate sau automedicaţia cresc vulnerabilitatea la infecţii şi cervicita (termen care include toate inflamaţiile colului uterin), pot duce  la infertilitate şi aduc si un disconfort zilnic, persistent.

Ȋn perioada 10 Februarie – 10 Martie 2014, au fost efectuate un total de 4349 programari.
Cele mai multe programari au fost efectuate in Iasi (760), urmat de Constanta (729) si Oradea (623).
Din totalul de 4349 programari, au fost efectuate 3405 consultatii.
Cele mai multe consultatii au fost efectuate in Oradea (675), Iasi (563), urmat de Timisoara (311).
Ȋn ceea ce priveste repartitia pe grupe de varsta, procentul cel mai mare (27 %) a fost reprezentat de grupa de varsta 35-45 ani, urmat de  un procent de 26 % fiecare, pentru grupele de varsta 25-35 ani si peste 45 ani.

Grupa de varsta 18-25 ani a reprezentat 21 % din totalul consultatiilor (3405 consultatii).
Ȋn urma celor 3405 consultatii, aproximativ 60 % din diagnostice au fost reprezentate de infectii vaginale (34.07 % reprezentat de vaginita, urmat de 24.23% cervicita).
S-a putut observa si un procent de 3%, ce a reprezentat confirmari de sarcina.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.