Timisoara Startup Weekend la City Business Centre

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.08.2013 16:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Programatori, designeri, marketeri şi oameni de afaceri sunt aşteptaţi între 20 şi 22 septembrie la Timişoara Startup Weekend, unde au ocazia să construiască cu ajutorul altor entuziaşti următorul lor startup de succes.

Startup Weekend este un concept centrat pe educaţie experienţială. Participanţii nu ascultă teorie, ci construiesc prototipuri şi le supun validării în timp ce colaborează cu alţi oameni pasionaţi, ce au backgrounduri şi puncte de vedere diferite.
Mai mult, participanţii au ocazia de a interacţiona unu-la-unu cu mentorii şi juriul evenimentului - lideri ai comunităţii tech.
Începând cu pitch-urile de vineri seara, participanţii îşi aduc cele mai bune idei şi îi inspiră pe ceilalţi să li se alăture şi să formeze o echipă.
Echipele se formează organic în jurul celor mai bune idei (determinate prin votul publicului) şi apoi urmează o nebunie de 54 de ore în care se creează modele de business, se programează, se creează designul, apoi se testează şi se validează conceptele.
Apogeul evenimentului îl reprezintă prezentările pitch-urilor în faţa unui panel de investitori şi juraţi, moment în care echipele au încă o ocazie de a primi feedback valoros.
Vor fi prezenti programatori, designeri si marketeri/oameni de business care vor experimenta crearea startupurilor.
Printre mentorii evenimentului se numara Peter Kovacs (fondator IseeQ, Budapesta), Stefan Szakal (fondator X3 / Timisoara), Patrick Bosteels (antreprenor si consultant / Istanbul), Philipp Kandall (fondator Skobbler / Berlin & Cluj), Bogdan Iordache (fondator How To Web / Bucuresti), Simon Obstbaum (fondator Yopeso / Cluj), Evgenios Skitsanos (fondator Skitsanos / Bucuresti), Raul Ciotescu (fondator netzinkubator / Munchen).
Startup Weekend este o bună ocazie pentru oricine de a-şi completa portofoliul, de a cunoaşte o mulţime de oameni noi şi de a experimenta mediul plin de energie al unui startup tech.

Pe scurt, Startup Weekend e un eveniment de creare de startup-uri, ce durează 54 de ore şi e targetat pe domeniul serviciilor si produselor IT web. Vor fi prezenţi 120 de programatori, designeri si marketeri si oameni de business care vor experimenta crearea startup-urilor.
Startup Weekend este un eveniment ce creează în primul rând antreprenori.
Pe lângă participanţi, la eveniment vor lua parte şi 15 mentori locali şi internaţionali, persoane cu experienţă în domeniul IT, care îi vor ajuta pe participanţi şi 5 juraţii/investitori care vor avea ocazia să şi investească în echipe dacă le place o idee.
Speaker principal al Startup Weekend Timisoara este Bill Liao (Londra) partener la SOSventures, investitor în Twitter, cofondator CoderDojo şi al reţelei sociale de business XING.
Conceptul evenimentului a fost dezvoltat în Statele Unite şi preluat în peste 100 de ţări.
Biletele cu discount de tip Early Bird sunt disponibile până luni, 26 august.
Înscrierile se pot realiza pe site-ul evenimentului http://timisoara.startupweekend.org.
Organizatorii au dezvoltat o comunitate online pe facebook, swtimisoara.
Participanţii vor primi un welcome pack şi le vor fi asigurate masa, răcoritoarele şi cafeaua pentru întregul weekend.
Limba oficială a evenimentului este limba engleză.
Evenimentul va avea loc la City Business Centre, la Startup Hub.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.