Timisoara stinge lumina cu fanfara, torte si lampioane

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.03.2013 22:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primăria municipiului Timişoara organizează sâmbătă, 23 Martie 2013, în colaborare cu WWF ROMÂNIA, evenimentul CAPITALA EARTH HOUR ROMÂNIA 2013.
Scopul acţiunii este acela de a  trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia   necesitatea efortului concertat  pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice pentru  gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

Mesajul „Earth Hour” („Ora Pământului”) este atât unul simbolic, de încurajare a simplului gest de a stinge lumina, în efortul global de a opri schimbarea climei pe planetă, cât şi unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atât la nivelul fiecărei  familii, cât şi la nivelul companiilor şi instituţiilor.
De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare a peste 6500 de oraşe din 153 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Pentru a marca reuşita Municipiului Timişoara în obţinerea titlului de „CAPITALĂ EARTH HOUR ROMÂNIA 2013”, municipalitatea timişoreană  organizează în Piaţa Victoriei, cu începere de la orele 18.30, un spectacol de lumină şi sunet, la care vor participa  deopotrivă artişti de renume, organizaţii şi voluntari.

18.30 Spectacolul Moştenirea sustinut de Teatrul Merlin şi echipa Mini Merlin
19.00 Fanfara Big Band
19.20 Concert Romanian Brass Society  (alămuri)
19.45 Concert Radu Dan (participant X Factor)
DE LA 20.30 la 21.30 - va fi întrerupt iluminatul public în zona centrală şi în Parcurile Alpinet, Central, Justiţiei şi Piaţa Unirii.
20.30 Intrarea cu torţe în Piaţa Victoriei
20.30 Concert Trupa Splash  (percuţie)
20.50 Concert Ansamblul de Clopoţei Hosana din Oradea
21.15 Jonglerii cu foc - trupa Shadows
21.30 Concert Dalma Kovacs
22.00 Lansare lampioane

Totodată, Primăria lansează rugămintea cetăţenilor şi instituţiilor publice, precum şi companiilor private din Timişoara, pentru ca în data de 23 Martie 2013, între orele 20.30 şi 21.30, să fie alături de Municipiul Timişoara printr-o contribuţie simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea precum şi iluminatul ambiental/arhitectural  la clădirile pe care le deţin.  Astfel vom putea contribui în mod concret la acest  eveniment mondial, prin stingerea luminilor şi la reducerea consumurilor de energie electrică.
Pentru a marca evenimentul în mod corespunzător, între orele 20.30-21.30 va fi stins iluminatul public în zona centrală a Municipiul Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.