Timisoara, sub asediul gunoaielor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.08.2013 10:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În urma ploii torenţiale căzute în cursul zilei de 28 august, la staţia de epurare a apelor uzate din Timişoara s-au adunat circa 15 mc de deşeuri menajere, de construcţii şi vegetale.
Din cauza debitului mare de ape pluviale, în primele două ore de la căderea ploii au fost transportate prin sistemul de canalizare către staţia de epurare cantităţi mari de deşeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip şi pământ.
Acestea sunt aruncate de către cetăţeni în sistemul de canalizare al oraşului, existând riscul blocării acestuia şi apariţiei inundaţiilor pe anumite porţiuni de drum sau la subsolul imobilelor.
Lipsa precipitaţiilor duce la acumularea lor, în timp, în canalizare, iar în timpul unei ploi torenţiale ele sunt antrenate în conducte şi, apoi, transportate către staţia de epurare.
În acelaşi timp, se estimează că în cele patru bazine de decantare a apelor pluviale din staţia de epurare au fost transportate în jur de 25 mc de materii solide - nisip şi pământ.
Pentru a nu pune în pericol echipamentele şi a nu bloca intrarea apei în staţia de epurare, echipele secţiei canal au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.
Debitul apei uzate înregistrat miercuri la intrarea în staţia de epurare a fost de 14.000 l/s, însă capacitatea maximă de preluare a apei în staţie este de 25.300 l/s. Asta înseamnă că staţia de epurare are capacitatea de a prelua de două ori debitul râului Bega care, în condiţii normale, este de 13.000 l/s.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.