Timisoara, un nume tot mai respectat si cunoscut pe piata vinurilor

Scris de Titus Balan | Publicat in 20.04.2016 06:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

De mai mult de un deceniu, cine vrea sa fie cunoscut pe piaţa vinurilor trebuie obligatoriu sa vina la Timişoara şi sa participe la Vinvest.
De asemenea, nici o podgorie nu primeşte statutul de producator serios daca nu este jurizat la concursul de specialitate din capitala banaţeana.
Cu multa tenacitate şi munca asidua, Lucia Parvu incearca sa alature la statutul oraşului de leagan al berii şi cea de Capitala a Vinului.
Florica Chiriţa, director al CCIAT a atras atenţia asupra potenţialului economic al judeţului Timiş, ce poate atrage şi mai mulţi producatori, dar şi comercianţi de vin.

In perioada 20 -21 aprilie 2016, se va desfasura si Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice VINVEST, organizat in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, singura autoritate indreptatita sa jurizeze concursuri nationale in domeniu, dupa cum declara Petre Badea preşedintele juriului.

Circa 100 de probe de vin vor fi jurizate de membri ADAR, iar un maxim de 30% vor fi medaliate cu medalii de exceptie create de renumitul sculptor Luigi Varga.
Profesorul Ioan Namoloşanu atrage atenţia asupra nevoii de a trece de la consumul de vinuri medii şi greu de controlat la vinuri de calitate superioara şi provenienţa certa.

Ediţia a 13-a a Salonului Internaţional de vinuri VINVEST Timişoara a invitat in acest an producatorii de vin din ţara şi strainatate, firme de servicii conexe şi parteneri sa arate tot ce au mai bun.
Ca in toţi anii Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş a stat alaturi de amatorii de vinuri cu logistica necesara.
Aceasta ediţie se remarca, in primul rand, prin revenirea celor ce sunt cu adevarat importanţi in acest domeniu.

Anul acesta şi-au anunţat prezenţa in salon nu mai puţin de 25 de producatori de vin: romanesc, italian, sarbesc, moldovenesc şi din alte colţuri ale lumii.
In ce priveşte ştiinţa facerii vinului, este vizibila prezenţa a 8 firme de servicii conexe, care işi indreapta atenţia catre viţa de vie, dar şi spre sistemele de susţinere, produse pentru vinificaţie, drojdii, enzime, utilaje de vinificaţie deopotriva pentru micii şi marii producatori, sticla, dopuri, capsule, baricuri, pahare, vesela pentru Horeca, stand cu revistele partenerilor.

In program, ca atracţii principale, sunt menţionate doua tematici majore de dezbatere, vin varietal şi proiectele europene.
Vor completa paleta preocuparilor: lansari de reviste, cataloage, cartea domnului inginer oenolog Ion Puşca etc.

De notat ca programul de vizitare va fi vineri si sambata de la 11.00 la 20.00, duminica, de la 10.00 la 17.00.

La aceasta ediţie, VINVEST şi-a propus atragerea vizitatorilor prin recompense solide şi lichide.
Vor fi numeroase tombole. Nici premiile nu sunt de ici de colo de la sticle de vin pana la weekenduri la hoteluri de multe stele, orice se poate castiga cu un bilet de intrare la salon.
Deschiderea oficiala va avea loc in ziua de vineri la ora 11, la centrul expoziţional de pe bulevardul Eroilor de pe Tisa, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara..

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.