TIMISOARA va avea un SUPERCARTIER de 130 milioane de euro pana in 2020 FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.02.2017 09:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

1.200 de apatamente accesibile, premium şi penthouse-uri de lux, parcuri şi spaţii verzi la nici 10  minute de mers pe jos pana in centrul municipiului Timişoara.
Nu vor lipsi din spuercartierul ISHO, cum este denumit proiectul, debarcaderul pentru relaxare şi...  propria staţie de vaporetto.
Proiectul, se spune, este gandit şi realizat la standarde occidentale: incalzire in pardoseala, lemn  triplustraficat, finisaje de calitate, echipamente de la cei mai buni producatori, o noua generaţie de  cladire de birouri, locuri de parcare suficiente pentru un cartier aerisit şi funcţional, un pod nou  peste Bega şi o soluţie coerenta de fluidizare a traficului.
Creat de antreprenorul Ovidiu Şandor prin Mulberry Development, ISHO se doreşte a fi un reper al Timişoarei  de maine.
Investiţia totala este estimata la aproape 130 milioane de euro, finalizarea dorindu-se a se realiza  pana in 2020.
ISHO se va ridica in spaţiul care a fost ocupat cu mulţi ani inainte de Industria Lanii SA, care a  disparut in totalitate din peisajul industrial al orasului şi care a fost infiintata in 1905 de o  familie de evrei.
In perioada interbelica, numarul de muncitori ai fabricii ajunsese la 1.800, a fost naţionalizata in  1948, fabrica furnizand ţesaturi şi tapiserie de mobilier.
Pe vrea comunismului, inainte de 1989, la ILSA lucrau peste 1.000 de femei, suprafaţa fabricii fiind de  170.000 mp.
In septembrie 2010, fabrica a fost demolata ultima construcţie de pe platforma ILSA, dupa ce a ajuns  proprietatea omului de afaceri Ovidiu Tender, in 2001. Care a anunţat ca va construi un cartier numit  „Noua Timişoara”.
In iunie 2016, antreprenorul Ovidiu Şandor a cumparat terenul fabricii de la Ovidiu Tender.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.