TIMISOARA va fi o veritabila capitala a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.02.2018 08:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

300 de sortimente exceptionale de vin, unele in premiera naţionala, vor fi expuse şi degustate la a XV-a ediţie a Salonului International de Vinuri VINVEST 2018.

Cel mai mare eveniment dedicat vinului şi unul dintre cele mai vechi si de traditie evenimente din Romania, Salonul Internaţional de Vinuri – VINVEST ediţia a XV-a, va avea loc in perioada 30 martie – 1 aprilie 2018 la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.

De la vaile Moldovei sau Munteniei  pana la dealurile Olteniei ori la ţarmurile Dobrogei,  prin Valea Tarnavelor, Crisana  sau Banat, viticultura şi toate regiunile sale vor fi bine reprezentate aici, la secular-europeana Timisoara devenita, timp de trei zile, o veritabila capitala a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice.  
Cu marci  mai noi sau consacrate, DOC-denumire de origine controlata sau nu, soiurile si producatorii se infratesc, se reunesc patriotic  intr-o atmosfera calda şi prietenoasa, cu o identitate bine definita, sub motto-ul evenimentului "Identitatea vinului romanesc, ” in cadrul Salonului VINVEST Timisoara 2018.  
La randu-i, marea degustare de vinuri din 15 martie 2018, -un important preeveniment al Salonului- va marca inceputul sarbatorii noastre: 100 de ani de vinuri ale Romaniei.

“Importanta VINVEST este tot mai mare, de la an la an, iar faptul ca Timişoara va deţine titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 ne obliga sa ne pregatim si mai atent pentru fiecare noua editie, pentru tot mai disputata  piaţa internaţionala. Preconizam  si anul acesta sa aducem in salon crame care expun, in total,  300 de sortimente de vin. Ca in fiecare an, şi la aceasta ediţie vor fi prezenţi reprezentanţi ai serviciilor conexe producţiei vinului,  cei care dezvolta logistica. Participantii cu standuri la evenimentul VINVEST CENTENAR vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii in Vinuri/ CENTENAR 1918 - 2018”, a declarat ing. Lucia Pirvu, director VINVEST.

Sigur si inedita expozitie ad hoc cu 100 de sticle de vin (50 sticle din primele editii ale concursului, oferite de VINVEST) si alte 50 sticle de vin sustinute de producatori se vor bucura de aprecierile publicului.

Simpozionul stiintific ”Identitatea vinului romanesc”, vernisaje de expozitii artistice, manifestari din zona gastronomiei, artelor, literaturii vor constitui tot atatea evenimente de exceptie, realizate si cu aportul producatorilor inscrisi la salon.
Importatorii si distribuitorii de vinuri, producatorii si distribuitorii de utilaje si servicii conexe sunt asteptati pentru a-si prezenta ofertele, pe parcursul celor trei zile ale salonului.

Cei interesaţi sa participe la VINVEST sunt aşteptaţi vineri şi sambata intre orele 10:00 – 19:00, iar duminica intre 10:00 – 17:00.
Un bilet de intrare costa 20 de lei, bani pentru care fiecare persoana primeşte ca suvenir un pahar special pe care il poate folosi la numeroasele degustari din Salon.

Salonul Internaţional de Vinuri din Timişoara VINVEST ediţia a XV-a este un eveniment de exceptie la care işi aduc contribuţia 100 de parteneri şi colaboratori.
Co-organizatori sunt Asociaţia Degustatorilor Autorizaţi din Romania, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultura Timişoara, Asociaţia de Cultura şi Promovarea Vinului VINVEST. Va asteptam, in preajma Pastelui, cu vinuri, vinuri spumante, distilate, cidru, produse bio, senzationale oferte ale turismului viticol.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.