TIMISOARA va gazdui... BATALIA ROBOTILOR

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.03.2017 09:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 24-26 martie 2017, va avea loc cea de-a III-a ediţie a concursului internaţional RoboTEC (Robot Engineering Contest), organizat de catre Liga AC (Liga Studenţilor din Facultatea de Automatica şi Calculatoare), in colaborare cu Universitatea Politehnica din Timişoara şi companiile din sfera IT&C.

RoboTEC este o competiţie de robotica şi inteligenţa artificiala, care se adreseaza studenţilor şi elevilor din Romania şi din alte state.
Aceştia au şansa de a-şi aprofunda cunostintele de programare, de a le pune in practica si de a interactiona cu alti participanţi pasionaţi de domeniul IT.

In cadrul concursului, se pot inscrie echipe formate din 3 elevi/studenti, cu posibilitatea de a fi insotiti de un cadru didactic (mentor).
Acestea pot participa la maxim doua probe, cu acelaşi robot sau cu un robot diferit.
Pentru participanţii din alte localitaţi, va fi asigurata cazarea şi masa pe toata durata competiţiei.

Concurenţii trebuie sa construiasca un robot autonom, care va fi testat in cadrul uneia dintre cele 5 probe :
● Line Follower - proba de urmarire a liniei, care testeaza abilitatea robotului de a urmari un traseu, intr- un timp cat mai scurt, fara erori;
● Mini-sumo & Mega-sumo - probele in care robotul trebuie sa-şi impinga adversarul  in afara unui ring circular, diferenţa dintre ele fiind dimensiunea şi greutatea robotului;
● The Maze - proba de ieşire din labirint, in care robotul porneşte dintr-o celula iniţiala şi  trebuie sa gaseasca celula finala a unui labirint, intr -un timp cat mai scurt;
● Freestyle - proba in care se va testa imaginaţia şi abilitatea echipelor de a construi un robot cu o funcţionalitate deosebita, pe care il vor prezenta in faţa juriului, avand la dispoziţie 5 minute.
In urma competiţiei, studenţii vor obţine diverse premii, vor dobandi experienţa şi işi vor dezvolta capacitatea de aplicare a noţiunilor teoretice invaţate in şcoala.
Inscrierile se fac pe site-ul http://robotec.ligaac.ro pana la data de 15 martie 2017.
Pentru informatii suplimentare, puteţi accesa pagina de Facebook https://www.facebook.com/robotec.ac.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.