TIMISOARA vrea si TITLUL de CAPITALA EUROPEANA a TINERETULUI 2020...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.04.2017 10:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Municipiul Timişoara, alaturi de Amiens (Franţa), Klaipėda (Lituania), Chişinau (Moldova) şi Villach (Austria), a fost selectata ca finalista a competiţiei Capitala Europeana a Tineretului 2020.
Oraşele au la dispoziţie doua luni pentru a pregati dosarul detaliat de candidatura.
In competiţie au mai fost inscrise Ayai Napa (Cipru), Dornbirn (Austria) şi Tbilisi (Georgia).

Aplicaţia de candidatura a Timişoarei a fost realizata de Fundaţia Judeţeana pentru Tineret Timiş (FITT).
Specialiştii FITT au colectat opinii din partea organizaţiilor de şi pentru tineret din Timişoara, precum şi din randul tinerilor timişoreni, pe baza unui studiu desfaşurat in luna februarie a acestui an, candidatura fiind centrata in jurul principiului de participare a tinerilor.

Aplicaţia s-a bucurat de sprijinul Primariei Municipiului Timişoara – autoritatea locala fiind şi cea care aplica pentru primirea titlului -, fiind insoţita de scrisori de susţinere din partea Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania (ANOSR), Consiliul Tineretului din Romania (CTR) şi Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

“Intrarea Timişoarei in finala competiţiei pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2020, reprezinta acum o provocare şi mai mare pentru organizaţiile de tineret din oraş dar şi pentru tineri in general. Pentru etapa finala vom propune un program amplu şi complex in care elementul central va fi tanarul, program ce va fi conceput alaturi de ONG-urile de tineret dar şi alaturi de tineri neafiliaţi, utilizand diverse mecanisme de consultare.” – Mihai Adrian Vilcea, preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.