Timisoreanca nominalizata in finala de scenarii de la HBO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.08.2015 13:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

HBO Romania a ales şi a anunţat cele 5 proiecte care se incadreaza cu aceleaşi şanse in competiţie pentru titlul de caştigator la concursul de scenarii al carui beneficiar direct este, de aceasta data, compania insasi, in calitate de Producator Fictiune.

Printre autorii şi proiectele finaliste ale anului 2015 se afla şi timişoreanca Daniela Raţiu, colaborator al publicaţiei Timişoara Express.
Daniela Raţiu a reuşit sa atraga atenţia şi sa fie nominalizata cu un scenariu intitulat PAUKER.
PAUKER este dedicat Anei Pauker, nascuta Hanna Rabinsohn (28 decembrie 1893 / 3 iunie 1960), care a ocupat cea mai inalta funcţie politica deţinuta de o femeie in istoria Romaniei.
A fost prima femeie vicepremier şi ministru de Externe atat din istoria Romaniei, cat şi din lume, şi una dintre puţinele din vremea stalinista ajunsa in funcţii inalte.
In septembrie 1948 aparea pe coperta revistei "Time" cu eticheta „Cea mai puternica femeie in viaţa”.
A fost militanta comunista ilegalista, lidera a gruparii „moscovite” a Partidului Comunist Roman, vicepremier şi ministru de externe al Romaniei intre 1947-1952.

Celelalte patru proiecte anunţate de HBO Romania sunt ALTER EGO de Mureşan Manuela, MINUNATA LUME A LUI TIBI de Bogdan Ioan Barbulescu, DATORIA de Rusescu Laurenţiu Gabriel şi OAMENI ŞI BOURI     de Vladi Paunescu.
Caştigatorul concursului va fi anunţat in data de 24 august 2015, ora 11.

Concursul vizeaza o singura sectiune: Serial Original, in vederea dezvoltarii si productiei unei/unor serii TV destinate si adecvate brandului HBO.
Castigatorul concursului de scenarii HBO va fi recompensat cu un premiu in valoare de 2.500 USD.
De asemenea, scenariile finaliste vor fi evaluate ca potentiale surse care sa stea la baza unor productii HBO, iar organizatorul va putea sa faca autorului acestora o propunere contractuala de intrare in dezvoltare, in situatia in care se va aprecia ca scenariile se incadreaza in stilul caracteristic brandului HBO.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.