Timisoreanul a carui pictura se afla in colectia personala a Printului Charles

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.05.2014 11:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Pictorul timişorean Gheorghe Fikl este prezent la Art Safari, Pavilionul de Arta Bucureşti, cel mai important eveniment dedicat artelor plastice, ce va avea loc in perioada 22-25 mai, in piaţa George Enescu (Piaţa Palatului Regal), la standul D 27, cu patru lucrari: Purple, Marble Hall, Shrine, Baroque.
La Art Safari participa peste 100 de muzee şi galerii de arta din Romania, Germania, Italia şi Austria, 350 de artişti romani şi straini, şase secţiuni de prezentare, un spaţiu cu tradiţie culturala puternica şi nenumarate experienţe unice traite de fiecare vizitator.
Astfel se anunţa cel dintai pavilion profesional si public de arta din Romania, a carui miza este sa aduca Bucureştiul artelor vizuale in randul marilor metropole occidentale.
Lucrarea lui Fikl, “White Cadillac, Peacock and Gold Curtain”, a fost aleasa personal, anul trecut, de Prinţul Charles al Marii Britanii şi se afla acum in colecţia privata a alteţei sale regale.
De asemenea, artistul timişorean a expus in unele dintre cele mai reputate galerii din marile metropole ale lumii, cum sunt New York sau Paris.

Gheorghe Fikl este un pictor roman din Timişoara.
Expune in importante galerii de arta din lume, cum sunt Gallery Schortgen din Luxembourg ( 2012) şi Slag Gallery din New York (2008, 2009).
Are lucrari in colecţia privata a lui HRH Charles Prince of Wales.

Imagine: “Purple”, 250x160 cm, ulei pe panza, 2013 - una dintre cele patru lucrari expuse la Art Safari.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.