Timisoreanul Claudiu Iordache, demis de la conducerea Institutului Revolutiei Romane. La ordinul lui Ion ILIESCU!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.03.2018 00:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Claudiu Iordache:

”La ordinul preşedintelui Ion Iliescu, membrii Colegiului Naţional al IRRD au hotarat, dupa o formula amintind de NKVD-ul sovietic, demiterea mea de la conducerea Institutului Revoluţiei Romane din Decembrie 1989 şi numirea lui Gelu Voican Voiculescu! A existat un scop nici macar ascuns: incercarea de a acapara resursele, sediul şi activitatea de cercetare a IRRD pentru a le pune la dispoziţia unei Asociaţiei „Revoluţia 30”, ce ar urma, in anul aniversar 2019, sa faca trecerea spre un partid al “foştilor” din jurul preşedintelui Iliescu! Am cautat continuu sa nu permit deriva unui Institut de cercetare istorica inspre o oficina politica! Aceasta coabitare s-a frant atunci cand istoricul Constantin Corneanu, angajat al Institutului, a scris intr-o carte a sa: „Ion Iliescu, liderul Revoluţiei Romane!” L-am intrebat daca nu cumva işi compromite cercetarea, ştiindu-se ca Ion Iliescu nu a fost la Timişoara in 16 decembrie, nu a fost in 17 decembrie, nu a fost in 20 decembrie, nu a fost in 21 decembrie la Lugoj, la Arad, la Cluj, la Sibiu, la Braşov, la Bucureşti... Din acel moment Grupul de Bucureşti: Emil Cuteanu, Cazimir Ionescu, Eugenia Iorga, Razvan Theodorescu, a facut eforturi brutale sa ma constranga sa parasesc Institutul. Au reuşit astazi, 30 martie 2018, cu susţinerea neaşteptata a membrilor Colegiului Naţional din Grupul de Timişoara, foştii mei „camarazi” Adrian Sanda, Emil Vladesan - cu excepţia lui Ioan Savu!”...

P.S. Gelu Voican Voiculescu a participat activ la evenimentele din timpul Revoluţiei din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvarii Naţionale, alaturi de gen. Victor Atanasie Stanculescu şi de prof. Virgil Magureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceauşescu din 25 decembrie 1989 şi la execuţia liderului comunist. Tot el s-a ocupat şi de inhumarea soţilor Ceauşescu.
Dupa Revoluţia din decembrie 1989, el a deţinut funcţia de viceprim-ministru in primul guvern provizoriu şi responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990).
Gelu Voican Voiculescu este cercetat penal pentru crime impotriva umanitaţii, in dosarul Mineriadei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.