Curatenia Generala de Primavara. TIMISORENI, respectati graficele de COLECTARE a DESEURILOR!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.03.2017 10:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asigurarea si pastrarea curateniei si ordinii pe teritoriul localitatilor, buna gospodarire si  respectarea normelor de igiena, constituie o obligatie fundamentala a autoritatilor administratiei  publice locale, institutiilor publice, agentilor economici si altor persoane juridice, precum si a  cetatenilor.

In vederea indeplinirii acestei obligatii, Primaria Municipiului Timisoara organizeaza Actiunea  Ecologica de Curatenie Generala de Primavara, care se va desfasura:
# etapa I: 20 - 26 martie 2017, in cartierele si zonele din partea de nord a municipiului fata de  Canalul Bega;
# etapa II: 27 martie – 2 aprilie 2017, in cartierele si zonele din partea de sud a municipiului fata  de Canalul Bega.
SAPTAMÂNA III: 03-04.04.2017        
LUNI 03.04.2017
PERIMETRU: Cermena - Torac - Campului - F.Chopin - Saguna - Tigrului
MARTI 04.04.2017
PERIMETRU: Campului - Canal Bega - Calea Mosnitei

In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale  rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul  imobilelor.
Cetatenii sunt rugati sa depuna in ordine la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia,  deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul acestei actiuni, pana cel tarziu cu o zi inainte de  ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele in care locuiesc.
De asemenea, rugam cetatenii ca resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) sa fie taiate la  dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi pentru a facilita colectarea acestora.

Proprietarii imobilelor in fata carora se gasesc deseuri, dupa ce pe strada respectiva s-au efectuat  lucrarile de colectare a deseurilor intra sub incidenta Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor  putand fi sanctionati contraventional cu amenda cuprinsa intre 1.000-2.000 lei.
Pentru desfasurarea in bune conditii a acestei actiuni ecologice de curatenie, se solicita sprijinul  tuturor cetatenilor, agentilor economici si a institutiilor publice de a respecta graficele de colectare a deseurilor in perioada campaniei.
Listele cu programarea zilnica a strazilor pe care se efectueaza colectarea deseurilor, vor fi postate  spre consultare de cetateni pe pagina de internet a Primariei www.primariatm.ro  si pagina de internet  a operatorului www.retim.ro.
In aceasta actiune nu se colecteaza deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea  pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte).

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca PERIMETRE CURATENIE PRIMAVARA 2017
 
Tip fisier : XLS | Dimensiune fisier : 32.5 Kb
Descarca ALFABETIC - PRIMAVARA 2017 (DENUMIRI NOI)
 
Tip fisier : XLS | Dimensiune fisier : 202 Kb
Descarca TRASEE CURATENIE PRIMAVARA 2017
 
Tip fisier : XLS | Dimensiune fisier : 211.5 Kb
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.