Timisorenii au probleme cu presiunea apei in apartamentele dotate cu centrala termica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.09.2014 14:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In ultima perioada, la Aquatim s-a inregistrat un numar mare de sesizari, primite din partea consumatorilor, cu privire la presiunea scazuta a apei reci in apartamentele dotate cu centrale termice.

De aceea, Aquatim precizeaza, in primul rand, ca funcţionarea normala a centralelor de apartament este condiţionata de existenţa in apartamentele respective a unor instalaţii sanitare ce pot asigura o valoare a presiunii apei adaptata cerinţelor tehnice ale centralei de apartament.
Instalaţiile interioare ale blocurilor vechi au fost construite astfel incat sa asigure presiunea şi debitul de apa necesare pentru consumul standard de apa rece.
La vremea respectiva, ele nu au fost proiectate sa preia şi consumul centralelor termice.
Instalaţiile interioare nefiind dimensionate corespunzator, uneori nu pot sa sigure o presiune şi un debit ridicat atat pentru apa rece cat şi pentru apa calda preparata, cu ajutorul centralei termice, tot din apa rece preluata din instalaţiile existente.
Din aceasta cauza pot sa apara perturbari in alimentarea cu apa a intregului ansamblu de locuinţe.

Aquatim recomanda clienţilor care intenţioneaza sa-şi monteze centrale termice de apartament sa realizeze mai intai verificarea instalaţiilor interioare, pentru adoptarea unei soluţii tehnice care sa poata asigura funcţionarea adecvata a centralelor.
In plus, in cazul imobilelor construite inainte de anii '90, la care nu s-au schimbat instalaţiile interioare, este posibil sa apara colmatari ori fisuri.
Acestea, de asemenea, pot influenţa negativ regimul de presiune şi debit din apartament.
De aceea, este recomandata verificarea, reproiectarea şi inlocuirea acestora in cazul in care este necesar.
In reţeaua de distribuţie a apei din Timişoara exista 32 de puncte de control monitorizate zilnic online, prin care Aquatim asigura permanent presiunea şi debitul necesar la nivel de branşament.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.