Timisorenii avertizati sa nu mai dea bani la cersetori

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.06.2012 12:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţia Locală a continuat şi astăzi acţiunile de luare a măsurilor legale prevăzute de actele normative în vigoare cu privire la persoanele care apelează la mila publică în oraş.
Acţiunea, care are loc cu sprijinul RATT, care asigură transportarea persoanelor depistate cerşind pentru legitimare şi identificare, a fost organizată în special în locaţiile cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, cerşetori şi copii lipsiţi de supraveghere precum Piaţa Victoriei, Catedrala Mitropolitană, Complexul Sudenţesc, Piaţa 700, str. Dunării, Bdul Mihai Viteazul, Piaţa Bălcescu.
La acţiunea organizată astăzi au fost depistate un număr de 20 de persoane care, după ce au fost identificate şi înscrise în baza de date a Poliţiei Locale, au fost predate reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Comunitară care să ia măsurile legale de integrare a lor în programele serviciilor specializate.
Poliţia Locală Timişoara face din nou apel şi către cetăţenii oraşului că oferirea de sume de bani acestor persoane nu face decât să îi menţină în stradă şi să-i atragă din alte localităţi ale ţării în Timişoara.
Conform Legii 155/2010, poliţiştii locali acţionează pentru identificarea cerşetorilor, a copiilor lipsiţi de supravegherea şi ocrotirea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, a persoanelor fără adăpost şi procedează la încredinţarea acestora serviciului public de asistenţă socială în vederea soluţionării problemelor acestora, în condiţiile legii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.