Timisorenii, chestionati energetic de Primarie. Vezi intrebarile!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.03.2014 13:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primaria Municipiului Timisoara lanseaza un chestionar on-line pe teme energetice, care are ca scop cunoasterea  modului in care cetatenii  municipiului Timisoara actioneaza pentru imbunatatirea performantelor energetice in locuinte, in care gestioneaza deseurile, abordeaza problematica transportului si mobilitatii urbane, utilizeaza resursele si nu numai.

Chestionarul se doreste a fi si un instrument pentru cunoasterea intentiilor de viitor ale timisorenilor pentru punerea in practica la nivelul  fiecarei locuinte sau gospodarii a unor masuri de eficienta energetica si utilizare a surselor de energie regenerabila (panouri solare si fotovoltaice), in vederea conturarii politicilor energetice locale pana in anul 2020 si in viitor.

Raspunsul cetatenilor va constitui o importanta resursa de date si informatii in vederea conturarii si dezvoltarii politicilor energetice si de mediu locale, care se cicumscriu prevederilor pachetului legislativ „Energie – Schimbari Climatice” care vizeaza reducerea, pana in anul 2020, cu cel putin 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea, in acelasi interval de timp, cu 20% a ponderii energiilor regenerabile in totalul consumului energetic si cresterea eficientei energetice cu 20%.

Chestionarul va fi deschis pana pe data de 21 Martie 2014, rezultatele acestuia urmand a fi facute publice.

CHESTIONAR PE TEME DE ENERGIE

1. Locuiesc in: Casa unifamiliala, Casa cu mai multe familii, Bloc cu locuinte, si am familia compusa din: ... persoane
2. Suprafata utila a locuintei este de: .... mp.
3. Incalzirea locuintei se realizeaza: centralizat (S.C. „COLTERM” SA), centrala proprie pe gaz, centrala pe lemne sau peleti, centrala pe carbune, centrala sau incalzire electrica
4. Locuinta mea este izolata termic?
5. Locuinta mea are geamuri termoizolante?
6. Cladirea mea are panouri solare pentru producerea apei calde menajere?
7. Care este parerea Dumneavoastra despre instalarea de panouri fotovoltaice pe cladirea Dumneavoastra?
8. Va monitorizati consumul de energie (energie electrica, gaz natural, apa)?
9. Iluminatul locuintei se face cu becuri: Becuri cu filament, Tuburi fluorescente (cu neon), Becuri cu halogen, Becuri economice
10. Cand achizitionati aparate electrocasnice, analizati eticheta energetica pentru a cunoaste consumul de energie?
11. Calatoriti cu mijloacele de transport in comun?    
12. Colectati selectiv deseurile in gospodarie (deseurile menajere colectate seperat de cele reciclabile)?
13. Care sunt masurile pe care le considerati prioritate la nivelul gospodariei Dumneavoastra pentru a va eficientiza consumurile si reduce cheltuielile?
14. Care sunt masurile pe care le considerati ca Primaria Municipiului Timisoara ar trebui sa le ia pentru a deveni un oras mai sustenabil ?
15. Care sunt mijloacele prin care considerati ca puteti fi mai bine informat cu privire la eficienta energetica, utilizarea energiei din surse regenerabile, protectia mediului si climei?

Accesati chestionarul aici
CHESTIONAR PE TEME DE ENERGIE

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.