Timisorenii pot afla ce se mai poarta prin... Burkina Faso si Congo!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.11.2013 18:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Institutul Francez din Timisoara va gazdui, in perioada 4-30 noiembrie 2013, expozitia de fotografie de moda Moda africana - Prin obiectivul lui Frederic de la Chapelle.
Fotografiile lui Frédéric de La Chapelle din aceasta expozitie, al carei vernisaj va avea loc pe 4 noiembrie, ora 18, au fost publicate in reviste africane de moda si au fost realizate in Niger, Ghana, Senegal, Burkina Faso, Congo, Benin, Camerun, dar si Guadalupe… sau Paris.
In completarea imaginilor, vor fi expuse de asemenea panze (pareo) create de societatea Heritage, care, dupa cum o arata si numele sau, lucreaza in spiritul relecturii traditiei.
Aceste tesaturi alaturi de imagini completeaza atmosfera continentului african.

Frédéric de La Chapelle s-a nascut in 1959 la Angers. A urmat cursurile Academiei Grande Chaumière din Paris si si-a inceput activitatea profesionala exersand diverse meserii in domeniile graficii si comunicarii. In 1995 realizeaza primul sau reportaj de moda si, doi ani mai tarziu, prima sa expozitie personala. Isi va prezenta mai apoi lucrarile in diferite galerii de arta precum L’Imprévu, Véga, Sixième Elément sau Sélect. De la Chapelle traieste, de altfel, intre Paris si Lomé si parcurge continentul african punandu-si arta in slujba celor mai mari stilisti africani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.